Reclamă

În acest moment, propunerea de modificare a Codului Rutier se află în dezbatere pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne. Dacă ea va fi aprobată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis, atunci toți șoferii riscă să rămână fără permis dacă nu respectă legea.

Se schimbă Codul Rutier!

Mai clar, este vorba despre plata amenzii rutiere. Dacă în termen de 90 de zile șoferii nu achită contravaloarea acesteia, atunci vor rămâne pietoni până când vor dovedi că au plătit amenda. Scopul acestei inițiative legislative este de a-i disciplina pe românii care uită că au fost amendați și „uită” să mai plătească „datoriile”.

Conform expunerii de motive a proiectului, plata amenzilor reprezintă și o formă de disciplinare a șoferilor români. Acest lucru este extrem de important pentru țara noastră. Să nu uităm că ne aflăm pe primul loc în clasamentul celor mai multe decese produse în accidente rutiere din Uniunea Europeană. Se pare că în România mor câte 85 de persoane la fiecare milion de locuitori.

De asemenea, toți șoferii trebuie să știe că începând din 9 martie 2022, permisele de conducere expirate în starea de alertă mai sunt valabile încă 3 luni de la încetarea stării de alertă. Oamenii legii îi sfătuiește pe cetățeni să nu aștepte până în ultima clipă pentru a-și schimba documentele.

Îți ia permisul imediat! DRPCIV, anunț important pentru toți șoferii din România. Se schimbă Codul Rutier
Sursa: Social Media

Ce trebuie să faci pentru a primi un permis nou

Pentru a putea primi un permis nou, trebuie respectați câțiva pași importanți:

– efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro

– achitarea contravalorii documentelor solicitate (prin intermediul CEC,BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)

– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere/înmatricularea vehiculelor (lista documentelor se regăsește pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea documente și formulare

– prezentarea la sediu conform programării.

Șoferii pot verifica stadiul emiterii documentelor pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro