Reclamă

Pentru cei mai mulți, colorarea ouălelor de Paște poate însemna o adevărată provocare. Unele vopseluri sunt pline de substanțe dăunătoare pentru organism, iar altele nu oferă culoarea promisă pe ambalaj. De aceea, tot ceea ce trebuie să faci este să-ți vopsești ouăle acasă cu câteva ingrediente simple pe care cu siguranță le ai în casă.

Așadar, mergi la cămară, raftul pentru condimente sau frigider pentru a găsi tot ceea ce ai nevoie pentru a face colorant natural pentru ouăle de Paște .

Cum să faci colorant natural pentru ouă de Paște

Sursa: Social media
  1. Combinați 1 litru de apă și 2 linguri de oțet alb într-o oală medie.
  2. Puneți-l la fiert și adăugați ingredientele voastre pentru culoarea ouălor dorite (enumerate mai jos). Reduceți focul și lăsați să fiarbă 30 de minute.
  3. Lasă să se răceasăa. Strecurați colorantul pentru a îndepărta orice fragmente de mâncare.
  4. Adăugați ouăle în colorantul strecurat și lăsați la macerat cel puțin 30 de minute. Când ajunge la culoarea dorită, scoateți oul cu un clește și uscați-l cu prosoape de hârtie.

Obțineți culoarea dorită adăugând aceste ingrediente în amestecul de apă și oțet și apoi urmând cei patru pași descriși mai sus.

Rosu intens

Adăugați coajă de la 6 cepe roșii. Adăugați în oală 2 căni de apă și 3 linguri de oțet alb. Puneți amestecul la fiert și lăsați-l timp de 15 minute. Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei și strecurați lichidul în borcane. Adaugă un ou și lasă la macerat până când ești mulțumit de culoarea rezultată. Scoateți cu o lingură și clătiți cu apă rece.

Ouă roșii/roz închis

Adăugați 4 căni de sfeclă tocată și urmați instrucțiunile de mai sus.

Ouă de portocale

Adăugați 4 căni de coajă de ceapă galbenă și urmați instrucțiunile de mai sus. Pentru un portocaliu mai strălucitor, lăsați ouăle să stea în vopsea peste noapte.

Verde

Adăugați frunze de spanac într-o cratiță și turnați 2 căni de apă rece și 4 linguri de oțet alb. Puneți-l într-un castron și urmați pașii enumerați mai sus.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro