Reclamă

Se pare că nu liliecii sau șerpii sunt motivul real al apariției virusului chinezesc ci un animal rar, pangolinul, în prezent au fost identificate 8 specii, 4 în Africa, 4 în Asia.
Deși este un animal extrem de rar, acesta se pare că este și cel mai vânat animal în Asia datorită calităților nutritive pe care le are carnea acestuia și datorită solzilor ce îi acoperă corpul.

Se preconizează că un astfel de animal se vinde în Asia cu 1.000 de dolari, bineînțeles pe piața neagră fiind strict interzisă comercializarea acestuia.
Se pare totodată că animalul a fost testat împotriva virusului gripal iar rezultatul a fost pozitiv, de aceea probabilitatea este extrem de mare ca pangolinul sa fie animalul de care a răspândit coronavirusul.

„Ei bine, pangolinul este un animal traficat, care circulă dintr-o zonă în alta într-un mod neverificat, în așa numitele wet-market, adică piețe umede, de animale vii. Bietul animal este pe cale de dispariție după 60 de milioane de ani de evoluție. Are o adaptare extraordinară a părului, cumva similar cu ariciul, are suvițe de păr transformate în solzi.
Virusul corona identificat la această specie, pangolinul din China, are avea un coeficient foarte mare de potrivire, respectiv 99% din adenomul viral – ARN – cu cel care circulă în epidemie”


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro