Reclamă

Știați că 206 oase alcătuiesc scheletul uman?

Este doar unul dintre multele lucruri amuzante pe care le veți afla în acestenrânduri. Corpul uman este o artă complicată cu o multitudine de lucruri despre care habar n-avem. Fie că este vorba despre noua ta înălțime dimineața sau de câte ori îți bate inima pe zi.

Lucruri ciudate

Top 10 dintre cele mai ciudate lucruri despre corpul uman
Pixabay

1. Ochii tăi clipesc de aproximativ 20 de ori pe minut. Este de peste zece milioane de ori pe an!

2. Urechile tale nu încetează să crească!

3. Ceara este de fapt un tip de transpirație!

4. Limba este acoperită de aproximativ 8.000 de papilele gustative, fiecare conținând până la 100 de celule ajutându-te să-ți gusti mâncarea!

5. Produci aproximativ 40.000 de litri de scuipat în timpul vieții tale. Sau, altfel spus, suficientă scuipat pentru a umple aproximativ cinci sute de căzi. Asta chiar este ciudat și surprinzător!

6. Nasul mediu produce aproximativ o cană de mucus nazal în fiecare zi!

7. Ești cu aproximativ 1 cm mai înalt dimineața când te trezești prima dată decât când te culci. Acest lucru se datorează faptului că în timpul zilei cartilajul moale dintre oase este strivit și comprimat.

8. Dacă ai merge timp de 12 ore pe zi, o persoană medie ar lua 690 de zile pentru a merge în jurul lumii.

9. Singurul mușchi care nu obosește niciodată este inima.

10. Întreaga suprafață a pielii tale este înlocuită în fiecare lună, ceea ce altfel spus înseamnă că ai aproximativ 1.000 de piele diferite în viața ta!

Bonus : Veți avea un schelet nou-nouț în 10 ani.

Pare ciudat și imposibil, nu? Dar, chiar ăsta este adevărul! Celulele sistemului tău osos se regenerează în mod constant și, în medie, oasele pe care le ai acum se vor regenera complet în aproximativ un deceniu. Totuși, acest lucru începe să încetinească pe măsură ce îmbătrânești, regenerarea durând mai mult, determinând oasele să devină în mod natural mai subțiri.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro