Reclamă

Românii care țin Postul Mare al Paștelui vor avea duminică dezlegare la pește. InfoCons sare în ajutorul acestora pentru a ști ce fel de pești să consume. Știm foarte bine că este foarte periculos să consumăm anumite specii de pește sau produse vechi.

1. Protecția Consumatorilor, ajutor înainte de Florii

Așadar, conform InfoCons, în primul rând trebuie să fim atenți la modul în care arată peștele, fiindcă așa ne vom da seama dacă este proaspăt sau nu. Dacă are o suprafață lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, gust și miros modificate, atunci ar fi bine să nu îl achiziționăm.

Produsele pescărești care trebuie vândute vii, cum ar fi crap, șalău, scrumbie, păstrăv, homari, creveți etc, acestea trebuie să fie vii! Este interzisă comercializarea peștilor care au murit în bazine sau care nu prezintă semne de viață. De asemenea, și cei care prezintă o stare de „agonie”, rupturi sau o suprafață a pielii discontinuă trebuie evitați.

Nu cumpărați pește sau produse din pește, dacă aveți suspiciuni privind gradul de prospețime, anunță InfoCons. Peștii trebuie păstrați și expuși la o temperaturi optimă, apropiată de punctul de topire al gheții și trebuie acoperite cu gheață.

Dezlegare la pește | Mare atenție: Nu cumpărați sub nicio formă astfel de pești. La ce trebuie să fim atenți
Sursa: Social media

2. La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați pește

De asemenea, trebuie să ne asigurăm că produsele pe care le cumpărăm au etichetă. Niciodată să nu cumpărăm produse preambalate care nu au etichetă, atrag atenția specialiștii. După ce am achiziționat peștele sau produsele din pește, trebuie să cerem bonul fiscal. Așa vom avea documentul doveditor în caz că vrem să depunem o sesizare.

Pentru produsele pescărești care sunt preparate – fileuri, rondele, trunchiuri de pește etc., atenția trebuie îndreptată către culoarea, fermitatea și mirosul acestora. Produsele pescărești preparate care prezintă un miros și un aspect modificat nu trebuie expuse și comercializate.

3. Cum trebuie să arate icrele

Icrele neprelucrate, de exemplu, trebuie să aibă un aspect uniform și o culoare specifică speciei de pește de la care provin. De asemenea, nu trebuie să cumpărăm produse pescărești congelate care au un strat gros de gheață.

Produsele pescărești afumate trebuie să prezinte un aspect uniform, un gust și miros de afumat, dar și o culoare specifică. Peștele și produsele din pește nu trebuie cumpărate din locuri neautorizate. Comerciantul nu poate să asigure toate condițiile optime, atât din punctul de vedere al transportului, cât și a modului de depozitare și comercializare.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro