Reclamă

Carnea de miel este un preparat tradițional pentru masa de Paște. Gospodinele gătesc mielul în cele mai delicioase moduri pentru a fi pe placul tuturor. Ei bine, anul acesta prețul cărnii a crescut foarte mult față de anul trecut. Cei mai mulți cumpărători sunt șocați de prețul uriaș pe care l-au găsit în magazine. 

Prețurile la alimente au crescut mult în ultima perioadă, iar, față de anul trecut, același coș de cumpărături valorează mai mult. De la scumpiri nu a fost trecută cu vederea nici carnea de miel, unde prețul pare că a explodat. Prețurile de la rafturi sunt mari și nu mulți sunt românii care își vor permite mielul pe masa de Paște.

La începutul lunii aprilie, prețul pentru un kilogram de carne de miel era 54,99 de lei. Pentru 300 de grame de frigărui de miel irlandez în sos Gyros se va plăti 29,99 de lei. O altă „ofertă” este în supermarketul Auchan unde se poate găsi mielul întreg. Pentru 12 kilograme se va plăti suma de 600 de lei.

Fermierii au anunțat prețurile pentru îngrijirea și alimentarea animalelor au crescut și prețul cărnii din magazine a crescut cu aproape 50% față de anul trecut. În 2021 kilogramul de carne de miel se vindea în piață la suma de 25-27 de lei, iar anul acesta a ajuns la 35-40 de lei.

„Chiar nu înţeleg. Şi e carne din import. Chiar dacă suntem producători mari, noi importăm… Am văzut într-un supermarket că aduc miei din Australia. Peste 50 de lei kilogramul de miel. Nu ştiu cine cumpără de acolo. Asta mă miră. Toată lumea se plânge în paţă că e scump cu 40 de lei, dar în supermarket cumpără cu 50 de lei.”, a declarat un crescător de animale din județul Timiş.

Social Media

Prețurile vor mai crește

Ca în fiecare an, în apropierea Paștelui, prețul acestui aliment extrem de popular va crește. Crescătorii de animale din țară au anunțat că prețul va fi dublu începând de săptămâna viitoare până la masa de Paște.

„Şi anul trecut, chiar cu două, trei zile înainte de Paşti a urcat preţul. Aşa se întâmplă, va creşte groaznic dacă e lipsă pe piaţă. Şi anul trecut a fost o zvâcnire de la 30 la 40 de lei, chiar în Vinerea Mare şi în Sâmbăta Paştelui. Şi animalele sunt mai puţine acum. Eu sunt un caz mai aparte, am unde să vând, am cu cine să lucrez, dar majoritatea colegilor au probleme. Nu au oameni şi e destul de greu. De când mă ştiu sunt probleme cu oamenii, dar parcă tot mai rău e. Acum e dezastru. Nu mai ai pe cine să plăteşti, pur şi simplu.”, a mai adăugat acesta.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro