Reclamă

Spovedania este o taină des întâlnită în creștinism prin care se iartă păcatele enoriașilor. Multe discuții au apărut în privința copiilor și momentul în care ei vor putea participa la această taină bisericească. Iată ce spun preoții despre acest lucru.
Spovedania un ritual în creștinism prin care credincioșii mărturisesc preoților păcatele lor pentru a fi iertate. În acest moment, enoriașul stă în genunchi în fața reprezentantului bisericii și vorbește despre faptele sale greșite. Taina poate fi făcută în orice moment din an, dar, cei mai mulți aleg să se spovedească în apropierea sărbătorilor, după ce au ținut post.
Prin harul său, preotul va face ca păcatele să fie iertate de către Dumnezeu, iar noi să devenim puri. Greșelile noastre sunt păstrate de acesta, iar ceilalți nu vor afla ceea ce am făcut. Din acest motiv, nu se practică spovedania colectivă, unde, mai mulți creștini împărtășesc simultan păcatele lor,

Când se pot spovedi copiii

De-a lungul anilor, omul nu rămâne pur din cauza păcatelor care pot fi făcute în orice moment, de multe ori fără să ne dăm seama. De multe ori, oamenii s-au întrebat de la ce vârstă se vor spovedi copiii, care sunt considerați fără de păcate.  Se poate greși cu gândul, cu vorba sau cu fapta, indiferent de context. Începând cu vârsta de 7 ani, orice copil poate mărturisi în fața unui duhovnic lucrurile rele pe care le-au făcut. Totodată, se vor ierta toate păcatele copilăriei.
Social Media

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro