Reclamă

Credeți sau nu, nou-născuții nu pot respira pe gură.

Totuși, după ce trecem de reperul celor 6 luni, descoperim că există de fapt un alt mod de a respira. Deși respirația pe nas funcționează bine, poate fi mult mai dăunătoare pentru noi pe termen lung.

1. Fața ta se schimbă

Ce se întâmplă dacă respiri pe gură în loc de nas. Sigur n-ai să mai faci asta
Pixabay

Dacă respiri pe gură, vei începe în cele din urmă să observi că fața ta își schimbă structura și crește înainte și în jos. Este mai vizibil la copii, deoarece fețele lor sunt încă în creștere. Pe măsură ce respiri pe gură, maxilarul și obrajii se îngustează. Aceasta, la rândul său, provoacă o schimbare a formei nasului tău.

În plus, puteți dezvolta nări înguste și buza superioară, precum și o mușcătură deschisă înainte.

2. Începi să te apleci

Dacă respiri pe gură, înclini inconștient capul înainte și umerii ți se prăbușesc. Ca rezultat, obțineți o postură sloching care se dezvoltă ca o modalitate de a vă deschide căile respiratorii.

3. Dinții tăi suferă

Respirația bucală afectează negativ alinierea dinților tăi. Mulți copii care preferă să respire pe gură dezvoltă dinți strâmbi și o mușcătură greșită mai târziu. Se schimbă și postura buzelor de odihnă și poziția limbii, iar tratamentul ortodontic devine complicat, mai ales când vine vorba de purtarea aparatului dentar.

4. Îți este mai greu să dormi

Mai puțin oxigen și mai mult dioxid de carbon intră în organism. Drept urmare, majoritatea sistemelor corpului dumneavoastră suferă. În plus, este mai probabil să sforăiți și să salivați, precum și să suferiți de privare cronică de oxigen și apnee în somn. Este chiar recomandat să-ți lipiți gura noaptea, pentru a vă ajuta să respirați pe nas.

Foarte probabil respiri fără să te gândești la asta. Corpul tău o face în mod automat, fără prea mult – dacă este cazul – efort conștient.

Dar este important să fii atent la felul în care respiri. În general, este mai sănătos să respiri pe nas în loc de gură. Acest lucru se datorează faptului că respirația prin nas este mai naturală și vă ajută corpul să folosească eficient aerul pe care îl inhalați.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro