Atunci când ne gândeam că românul nostru nu mănâncă sănătos, ei bine, se pare că ne-am înșelat. Un studiu efectual în ultima perioadă de Reveal Marketing Research arată că românii au adesea în coș, numai alimente sănătoase. Cei mai mulți aleg să cumpere fructe, carne și legume.
În ceea ce privește clasamentul celor mai populare categorii de produse cumpărate recent, în fruntea clasamentului se află fructele, legumele și produsele lactate. Acestea au fost menționate de un procent de 86% dintre respondenți. În cazul cărnii, acestea reprezintă o pondere de 75% .
Ce cumpără românii cel mai des din magazine
În cazul băuturilor alcoolice, acestea sunt achiziționate în proporție de 69%. De asemenea, potrivit datelor, produsele congelate au devenit o necesitate pentru 60% dintre respondenți. R.M.R mai arată că acestea ocupă ultimele locuri în clasament, ceea ce înseamnă că românii aleg alimentația mai sănătoasă. În funcție de vârstă, consumatorii de 45-55 de ani, sunt cei care consumă cel mai mult carne, în timp ce tinerii până în 24 de ani consumă carnea într-o cantitate mai mică. În privința lactatelor, consumatorii le achiziționează zilnic, în proporții foarte mari.
Fructele și legumele, în topul celor mai cumpărate alimente din România
Cât despre raioanele de fructe și legume, acestea sunt mai mereu goale, semn că respondenții sunt fani înfocați ai acestor alimente. Fructele și legumele proaspete, în special, atrag foarte mulți consumatori, iar asta este o chestiune înregistrată de comercianți. Topul celor mai bine vândute fructe este alcătuit din banane, mere, portocale, lămâi și avocado. În cazul legumelor, în top se află roșiile, cartofii, ardeii, ceapa, ciupercile și castraveții.
Ei bine, atunci când majoritatea credeau că românii dau buzna la rafturile cu dulciuri sau mezeluri, acest lucru s-a dovedit cât se poate de neadevărat. De fapt, aceștia sunt interesați de produsele sănătoase, înclinând în număr foarte mare către fructe și legume. În plus, clienții supermarketurilor caută în permanență produse lactate cu cel mai mic nivel de grăsime și de asemenea, cel mai slab tip de carne.