Reclamă

Mezelurile de post sunt pline de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime. Uite care sunt acestea, ce conțin și de ce sunt atât de periculoase pentru sănătatea noastră!

Crenvurștii vegetali, pateurile, brânza topită și salamul de soia sunt pline de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime.

Ele sunt menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros și culoare cu alimentul pe care îl imită, însă conțin arome, stabilizatori, emulgatori, agenţi de îngroșare, coloranți, alergeni și reziduuri de pesticide, îngrășăminte în cantități semnificative.

Sursa: Social Media

Așadar, consumatorii acestor produse sunt amenințați de foarte multe boli. Alimentele împiedică fixarea calciului în oase, încetinează creșterea, apare osteoporoza, crește obezitatea, predispun la diabet, apar gastrite, ulcere și cea mai urâtă formă de cancer, colono-rectal.

Salamurile, mezelurile, cârnații, crenvurștii, pateurile și în general toate preparatele din carne sunt un conglomerat de ingrediente nesănătoase. Carnea fiind folosită în cantități foarte mici, restul fiind tendoane, șorici, gelatină, plus mulți aditivi alimentari periculoși.

Ce spun experții despre consumul acestor alimente

Experții evidențiază doi dintre ei, cei mai periculoși: nitrirul de sodiu (E-250), cancerigen, și glutamatul monosodic (E-621), puternic neurotoxic, putând declanșa maladiile Alzheimer, Parkinson, Huntington.

Mai mult, brânza topită este un produs obținut prin topirea și amestecarea ingredientelor la care se adaugă un polifosfat (E-452) care determină asimilarea lentă de calciu, magneziu și fier, ducând la atrofierea oaselor și depuneri de calciu, respectiv E-339, care emulsionează și protejează grăsimile. Are efect laxativ și poate tulbura echilibrul calciu/fosfor.

Potrivit doctorulzilei.ro, crenvurștii sunt un pericol pentru sănătate, pentru că conțin grăsimi care ne pot îmbolnăvi de boli vasculare și creșterea colesterolului.

3 alimente care te ucid încet, dar sigur

  • Pateurile vegetale si mezelurile de post

Un studiu al Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorului în care au fost analizate 21 de produse de acest tip a arătat că – exceptând două pateuri de post care nu aveau E-uri în compoziție, toate celelalte aveau între 3 și 12 E-uri! Crenvurstii vegetali, pateurile și salamul de soia, sunt pline de chimicale, menite să suplinească lipsa materiei prime – carnea, menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros și culoare cu alimentul pe care îl imită.

  •  Pateu de ficat

Rețetele clasice ale fabricilor de conserve de carne de la noi nu includeau substanțe chimice cancerigene, exagerat de multă sare și aproape deloc ficat, cum se întâmplă în zilele noastre. Pe vremuri, fabricile de conserve foloseau ficat că ingredient principal, apoi grăsime de porc, carne, sare și alte condimente naturale.

  •  Crenvursti de pui

Conțîn 40% carne scoasă mecanic, 60% apă și slănină. 10 kg de crenvurști conțîn 4 kg de piept de pui. Carnea scoasă mecanic de pe oase este măcinată fin, împreună cu slănină, piele de pui, apoi totul se combină cu apă, condimente, amidon și soia. În final, se colorează cu carmin și se formează crenvurstii, ambalați in membrane, care se fierb și se afumă înainte de a fi plasați in pungi de plastic, pentru vânzare. Acești crenvurști sunt un pericol pentru sănătate, conținând grăsimi care ne pot îmbolnăvi de boli vasculare, cresc colesterolul, putând duce la obezitate și osteoporoză.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro