Oamenii trebuie să aibă foarte mare grijă atunci când mănâncă ouă vopsite. Renumitul medic, Radu Țincu, spune că vopseaua de ouă pe care o găsim astăzi în magazine este foarte toxică pentru organism. Doctorul le transmite românilor să caute vopsea care să fie folosită chiar în acest scop.
Vopseaua de ouă este foarte periculoasă
Conform acestuia, în ultimii ani au avut loc foarte multe accidente din cauză că oamenii foloseau vopsea industrială pentru a colora ouăle. Ei nu au luat în calcul riscul uriaș de toxicitate pe care îl reprezintă acest produs.
De asemenea, atunci când vopsim ouă, trebuie să ne asigurăm că acestea nu sunt crăpate. Radu Țincu explică faptul că vopseaua nu trebuie să ia contact cu conținutul pe care îl mâncăm, fiindcă va fi ingerată.
Tot în pericol ne punem și atunci când mâncăm ouă la masa de Paște. Fiind puțin umede, ouăle devin lipicioase, iar vopseaua rămâne pe mâinile noastre. Și acest lucru este extrem de periculos.
Până la urmă, spune medicul, niciun fel de vopsea nu este bună. Cea alimentară poate provoca tulburări gastro intestinale sau tulburări digestive. Ea este foarte periculoasă în cazul copiilor, unde riscul de toxicitate este mai mare.
Medic: Vopseaua trebuie să fie avizată pentru a fi folosită în acest scop
În ceea ce privește vopselele industriale, lucrurile sunt și mai grave. Aceste vopseluri conțin substanțe chimice, toxice. Ele pot merge la nivelul tubului digestiv și pot fi absorbite în sânge.
„Trebuie să știm că vopseaua trebuie să fie avizată pentru a fi folosită în acest scop. Autoritățile trebuie să verifice însă, pentru că mai sunt și oameni care încearcă să treacă de bariera legii. La temperatura frigiderului pot fi menținute câteva zile, fără probleme. Dacă le ținem la temperatura camerei, ar trebui să fie consumate în câteva ore. Pentru că ele se pot deteriora”, a mai spus Radu Țincu.