Reclamă

Micul dejun este prima masă a zilei și totodată, așa cum spus specialiștii, cea mai importantă. Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat, de curând, de ce nu este bine să consumăm, la primele ore ale dimineții anumite alimente. 

Prof. Ciurea susține că o viață sănătoasă este strict legată de alimentația adecvată. Deși unele preparate nu sunt foarte bune pentru organism, asta nu înseamnă că trebuiesc evitate cu totul. Iată ce nu ai voie, totuși, să micul dejun.

Un neurochirug explică ce nu avem voie să mâncăm la micul dejun

Unii români consumă slănină cu ceapă la micul dejun. Iată de ce acest obicei poate dăuna, pe termen lung, sănătății noastre și cum putem evita sa ne îmbolnăvim.

„Să mâncăm ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre. (…) Este foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem – mai mult sau mai puțin – sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: echilibru. Să știm ce ne face rău. Ne place slana. Ne place și ceapa. Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul! Și să reținem că și vârsta contează”,a spus neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul podcastului moderat de Damian Drăghici pe YouTube.

Un neurochirurg avertizează! Care este, de fapt, greșeala colosală pe care o facem la micul dejun
Pixabay

Neurochirurgul Vlad Ciurea de ce trebuie să ținem cont, pentru a avea o viață sănătoasă

Mai mult decât atât, neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit câteva aspecte de care trebuie să ținem cont, dacă ne dorim o viață sănătoasă, fără probleme. Mișcarea și trezitul de dimineață sunt esențiale.

„Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.

Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, a explicat pe contul de Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

 

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro