Reclamă

Coca Cola este una dintre cele mai cunoscute și apreciate băuturi din întreaga lume. Ea poate fi servită alături de prieteni la o terasă sau consumată acasă când vizionezi un film. Pentru mulți, coca cola este mai prezentă în viața lor mai des decât orice altceva. 

Oricât de mulți iubitori de cola ar exista în lume, băutura nu este acceptată în toate statele. Coreea de Nord și Cuba sunt singurele țări care în care nu se comercializează cunoscuta băutură Coca Cola. Ambele țări se află sub embargouri comerciale cu Statele Unite ale Americii de zeci de ani.

Acest lucru este destul de ciudat, deoarece statul Cuba, a fost printre primele țări care a comercializat Coca-Cola, în 1906. pare că au renunțat la faimoasa băutură, iar în Cuba nu ai unde să o mai găsești.

În Coreea de Nord aceasta este interzisă, precum multe alte lucruri. Sub dictatura lui Kim Jong-un nu ai acces la multe resurse și, prin urmare, nu te poți bucura nici de o doză delicioasă de Coca-Cola.

Totuși, în partea chineză, se face contrabandă, pe piața neagră cu sucuri. Compania deține o mare parte din băuturile răcoritoare care se vând în toată lumea.

Pixabay

Când s-a inventat Coca-Cola

Coca Cola a fost creată de mai bine de o sută de ani. În 1886 farmacistul John Pemberton s-a gândit la o băutură formată din două ingrediente, extrasul de coca și nucile de cola și a început să se vândă destul de bine fiind ceva nemaiîntâlnit.

Mai târziu, compania sa a fost vândută unui om de afaceri din Atlanta.

În 1919 compania este iar vândută , iar Ernest Woodruff, noul proprietar garantează împrumutul pe care îl face la bancă cu o copie a rețetei băuturii.

Șase ani mai târziu, datoria este achitată, dar formula secretă rămâne închisă în seiful unei bănci până în 2011, când a fost mutată în muzeul dedicat al Coca-Cola.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro