Reclamă

Viorica și Ioniță de la Clejani sunt doi dintre cei mai apreciați lăutari din țară. Alături de taraful lor, cei doi fac adevărate spectacole peste tot unde cântă. Pentru o prestația a artiștilor, prețul a fost stabili în funcție de ceea ce pot oferi ei și de cererea lor la evenimente.

Viorica și Ioniță din Clejani sunt foarte iubiți atât în România, cât și peste hotare. Vocea cântăreței este inconfundabilă și poate impresiona până la lacrimi. Cei doi cântă împreună de peste 3 decenii și totul a pornit dintr-o dorință a acestora. Suma pe care Clejanii o cer poate fi considerată mult mai mică față de alți colegi de breaslă.

Străbunicii, bunicii şi părinţii nostri au cântat la nunţi. Nu exista nuntă fără lăutari înainte. Am crescut cu nunţi care durau trei zile şi trei nopţi. Dar la vremuri noi, obiceiuri noi. Meseria de lăutar se transmite de sute de ani, din generaţie în generaţie.

Taraful a luat naştere în 1988, iar solista a fost încă de la început soţia mea, Viorica. Atunci, aveam 20 de instrumentişti. Totul a plecat din dorinţa de a readuce muzica tradiţională şi instrumentele autentice în prim plan. După Revoluţie, graniţele muzicii s-au deschis şi nimeni din străinătate nu mai ascultase genul ăsta de muzică.”, a mărturisit Ioniţă de la Clejani.

 Viorica și Ioniță de la Clejani împreună cu taraful lor au un tarif de 5.000 de euro pentru o oră de cântat. Ei pot ajunge și până la 15.000 de euro dacă primesc dedicații în doar o oră.

Social Media

 Clejanii au cântat pentru Johnny Depp

Viorica și Ioniță de la Clejani se mândresc că l-au cunoscut și chiar impresionat cu talentul lor muzical pe actorul Johnny Depp. Acesta ar fi fost extrem de impresionat de prestația celor doi, iar la o piesă a Vioricăi, acestuia i-au dat lacrimile. Totodată, el s-a oferit să îi cumpere un acordeon nou lui Ioniță de la Clejani, după ce al lui s-a spart.

Acordeonul meu s-a spart, după ce filmasem în ploaie. Apoi, acest mare artist mi-a făcut cadou un acordeon nou, de ziua mea de naştere. După aceea, am cântat pentru Johnny la Paris, iar el avea lacrimi în ochi atunci când soţia mea a cântat pentru el un cântec tradiţional ţigănesc. De asemenea, am cântat pentru el şi în clubul lui, The Viper Room, care se afla pe Sunset Boulevard din Hollywood, dar am cântat şi în casa lui din Los Angeles.”, povestea Ioniță din Clejani.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro