Sofia Vicoveanca are în spate o carieră vastă și mulți ani pe scenă. Artista a ajuns la vârsta de 81 de ani și pare că a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe. Aceasta se menține foarte bine, atât din punct de vedere al sănătății, cât și fizic. Vedeta a împărtășit din secretele ei și a dezvăluit cum reușește.
Sofia Vicoveanca a dat din casă și a dezvăluit micile sale secrete atunci când vine vorba de frumusețea fizică, dar și de cea interioară. Se pare că „formula magică” se bazează pe ingrediente naturale. Artista a dezvăluit cum reușește să își mențină tenul tânăr, dar a dat și mici trucuri pentru o sănătate de fier.
„Nu trebuie să fii machiat, ca, după o zi de lucru, să-ți cureți tenul. Eu mă demachiez cu ulei de măsline și cu busuioc. Se pun într-o sticlă ulei foarte bun de măsline și busuioc, spălat de praf și doar floricele și frunzulițele, care se scot de pe tijă. Se lasă la macerat, apoi, cu un tampon, cureți fața zilnic, veți vedea ce ten frumos veți avea.
Polenul uscat este foarte bun, amestecat cu o lingură de iaurt. Se face o cremă, un deliciu, și se ia pe nemâncate. Când sunt răcită, îmi pun picioarele în apă caldă, cu sare, iar pentru plămâni este foarte bun un amestec din gălbenuș de ou, un pic de unt, cam cât o nucă, să nu fie rece, și o lingură de zahăr, nu de miere. Se freacă totul spumă, peste care mai apoi se toarnă lapte clocotit. Se bea cald, înainte de culcare, este și pentru răgușeală”, a declarat Sofia Vicoveanca, potrivit ego.ro.
Cum sărbătorește Sofia Vicoveanca Paștele?
Mai sunt doar câteva săptămâni până la Paște, iar pregătirile deja au început. Tradițiile și obiceiurile acesteia sărbători diferă în funcție de zonă. Sofie Vicoveanca este din Suceava și a vorbit despre cum se sărbătorește Paștele în acea parte a țării.
„Paștele este minunea Învierii, este cea mai mare și mai puternică sărbătoare. Să ne rugăm să ne aducă pace în lume, să ne păstrăm limba ascuțită. Să încercăm să ne vedem de ale noastre. Eu locuiesc la Suceava, aici încă se mai respectă postul și pregătirile dinaintea sărbătorii creștine.
Oamenii locului își curăță grădinile, casele, se postește, te împărtășești, se îngrijesc mormintele celor dragi, se face pomenire pentru cei plecați. Gospodinele își pregătesc coșul cu bucate, cu pască și cu ouă roșii, dar mai pun și ceva pentru animăluțe, într-un colțuc al coșului, ca să fie sfințite la biserică, puțină iarbă sau fân, ca să fie sănătoase”, a mai declarat Sofia Vicoveanca.