Dana Sofronie este una dintre cele mai cunoscute gimnaste din România. Aceasta a participat la Jocurile Olimpice unde a luat aurul și, după o luptă cu depresia, s-a angajat într-un domeniu nou.

În anii 2000, Dana Sofronie era cea mai apreciată gimnastă datorită talentului ei. Ea a reprezentat România la unele dintre cele mai importante campionate și s-a aflat mereu pe podium. Patru ani mai târziu, 2004 a fost anul său de glorie. La campionatele Amsterdam și Atena obține aurul și argintul, ceea ce a dus România pe culmi.

Un an mai târziu, gimnasta se retrage și alege să-și termine studiile liceale. Aceasta devine antrenoare de gimnastică pentru copii în Constanța. Dana Sofronie s-a luptat cu depresia ani de zile și chiar a ajuns internată la Centrul de Nevroze din Predeal.

Dana Sofronie a avut depresie ani de zile

Dana Sofronie recunoaște că a trecut prin clipe de coșmar din cauza depresiei. Aceasta avea dureri, simțea nevoia să se izoleze și nu dorea să comunice cu nimeni, iar când insomniile nu-i dădeau pace, a apelat la ajutor din partea medicilor.

”Sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată. La vârsta de 8 ani au început insomniile care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specialiștilor.

Simptome? Anxietate, dureri de picioare, izolare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași etc. Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului a celor din jur, a doamnei dr. Cotan Raluca și a specialiștilor Centrului de Nevroze Predeal.

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie din teama de a nu fi judecat, fie din alte motive.”, a scris fosta gimnastă pe contul său de Facebook.

Social Media

Ce meserie și-a ales Dana Sofronie

După mulți ani de luptă cu boala secolului XXI, Dana Sofronie a mărturisit că se simte mult mai bine și viața s-a schimbat. Aceasta a anunțat că urmează o nouă meserie, pe lângă cea de antrenor de gimnastică și are legătură tot cu oamenii.

Dana Sofronie a anunțat că este asistent medical la Spitalul Județean de Urgență din Constanța. Își dorește să ajute pacienții la fel cum și ea a fost ajutată în momentul în care avea nevoie. Astfel, simtă să facă un bine în viața oamenilor care, cu siguranță, au nevoie.