Reclamă

Probabil nu te așteptai la acest lucru, dar la cât de numeroasă este comunitatea LGTB, cineva ar fi apărut. Tocmai s-a ales în funcția de președinte un  bărbat homosexual care va conduce statul timp de șase luni. Aceasta este o premieră mondială fiind prima dată în istorie când se cunoaște și orientarea sexuală. Iată despre ce stat este vorba.

Republica San Marino a impresionat pe toată lumea cu această alegere fiindcă populația este destul de conservatoare. Președintele ales este Paolo Rondelli, fost ambasador al statului la Washington.

În vârstă de 58 de ani, Paolo Rondelli este unul dintre cei doi căpitani regenți, alături de Oscar Mina care au fost aleși printr-un sufragiu indirect și vor conduce statul pentru următoarele șase luni. San Marino este considerat un micro-stat, având doar 34.000 de locuitori.

În ultimii ani s-a dorit o serie de reforme ce vizează consolidarea drepturilor civile. Astfel că homosexualitatea nu se mai pedepsește cu închisoare încă din anul 2004, din 2016 sunt recunoscute cuplurile indiferent de genul lor. Anul trecut s-a votat într-un referendum legalizarea avorturilor, lucru care este interzis în trecut.

Pe contul său de socializare, Paolo Rondelli a scris că, probabil, este primul președinte cu altă orientare sexuală. Acesta este foarte bucuros că a obținut victoria la care nu se aștepta.

„Probabil primul şef de stat din lume care face parte din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali).”, a fost mesajul președintelui pe contul său de Facebook.

Social Media

Italienii sunt mulțumiți de noul lor președinte

Președintele asociației Arcigay din regiunea în care se află statul San Marino, Marco Tonti a salutat evenimentul istoric prin care un homosexual a devenit președintele unui stat.

„El este primul şef de stat homosexual şi activist pentru drepturile comunităţii LGBT. Există precedente printre şefii de guverne şi printre miniştri, dar aici este vorba despre o premieră mondială pentru un şef de stat.”, a spus Marco Tonti.

În Europa, mai multe persoane din comunitatea LGBT au condus guverne ale unor state importante. Amintim pe Xavier Bettel care este prim-ministrul Luxemburgului din anul 2013 și Johanna Sigurdardottir din Islanda în perioada 2009 – 2013.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro