Reclamă

Consumul de miere este chiar recomanda de specialiști, fiind un medicament natural care ajută la vindecarea miraculoasă a multor afecțiuni. Dar putea a profita de beneficiile miraculoase, mierea trebuie consumată corect. Ce se întâmplă dacă mierea este turnată peste lichide fierbinți? 

Cele mai multe persoane folosesc mierea în diverse băuturi calde, asta pentru că devine mai fluidă și ușor de consumat. Mierea încălzită până în 40 de grade Celsius nu-și schimbă structura chimică și nici culoarea.

Mierea devine toxică dacă este pusă în băuturi prea fierbinți

În schimb, dacă mierea este adăugată în lichide care au temperatura mai mare de 40 de grade Celsius, aceasta capătă un compus toxic și anume hidroxi-metil-furfural, prescurtat HMF. Drept urmare, mierea devine toxică și poate face mai mult rău decât bine.

„Ideea este că prelucrarea termică distruge enzimele. Practic, de fiecare dată când încălzim mierea enzimele se distrug, ceea ce reduce foarte mult calitățile curative ale mierii. Mierea crudă și proaspată are proprietăți antibacteriene și antifungice incredibile.Pe scurt, mierea încălzită nu este toxică!

O puteți adăuga liniștiți și în băuturile calde, însă pentru a păstra o cantitate cât mai mare de substanțe benefice, aceasta trebuie adăugată doar atunci când s-a ajuns la temperatura optimă de consum și nu când acestea sunt fierbinți. Comparativ cu mierea, zahărul are o concentraţie de HMF de 100 de ori mai mare! Deși scade valoarea nutritivă a mierii, adăugarea de miere în băuturi calde sau fierbinți nu este un procedeu toxic!, a spus Gh. Mencinicopschi, conform România TV.

pixabay

Mierea nu se strică

Mierea nu are termen de expirare și poate fi păstrată ani de zile în condiții igienice. Aceasta, fiind un produs natural, poate fi ținută și la temperaturi care variază între 18 și 25 de grade Celsius. Nu se păstrează în plastic sau vase metalice. Dacă mierea se zaharisește atunci arată că este 100% naturală și nu au fost adăugate zaharuri.

„Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni, cu excepția mierii de salcâm și de mană care se cristalizează în 10-14 luni de la recoltare. Cristalizarea mierii în timp este un proces natural.În concluzie, ne putem feri de falsuri atunci când cumpărăm miere cristalizată sau imediat după ce a fost recoltată, doar dacă sursa este una de încredere, care nu a folosit adaosuri gen sirop de zahăr, melasă și dextroză. Mierea falsificată nu se cristalizează!”, a declarat profesorul Costel Stanciu de la asociația Pro Consumatori.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro