Reclamă

Sora liderului nord-coreean Kim Jong Un a precizat că Phenianul va folosi forța nucleară în cazul în care Coreea de Sud îi va ataca țara.

„În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria”, a declarat Kim Yo Jong.

1. Coreea de Nord, avertisment dur

Membră a Partidului Muncitoresc Coreean, aflat la puterea, Kim Yo Jong a ținut să menționeze că țara pe care fratele ei o conduce nu va ataca niciodată prima.

Însă, a precizat că în cazul în care Coreea de Sud va alege să atace Coreea de Nord, atunci situația se va schimba cu siguranță. În acel moment, Coreea de Sud va deveni o țintă, a precizat oficialul.

Încă de săptămâna trecută Kim Yo Jong a vorbit despre comentariile ministrului coreean al Apărării, Seo Wook. Acesta a vorbit despre capacitățile ofensive pe care le are Coreea de Sud împotriva Coreei de Nord.

Avertisment dur! Țara amenințată de Coreea de Nord: Vom folosi arme nucleare!

2. Începe un nou război?

Sora liderului nord-coreean l-a avertizat pe oficialul din Coreea de Sud că face remarci nesăbuite despre o „lovitură preventivă”. Ea a spus cu acel prilej că Coreea de Sud riscă o “ameninţare gravă”, dar nu a dat detalii.

Suh a declarat public vineri că forţele armate ale Seulului au capacitatea de a ataca “precis şi rapid” punctul de lansare a rachetelor Phenianului. El a mai spus că soldații coreeni au capacitatea de a ataca şi posturile de comandă imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

Atacurile verbale din partea Coreei de Nord împotriva membrilor guvernului sud-coreean nu sunt neobişnuite. Declaraţia lui Kim Yo Jong intervine într-un moment când tensiunile din regiune cresc din nou.

3. Phenianul a testat recent o nouă rachetă balistică

Recent, Phenianul a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară. Acest lucru a pus pe gânduri țările vecine.

Rezoluţiile ONU interzic acestei ţări izolate să testeze orice tip de rachete capabile să transporte un focos nuclear.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro