Totul depinde, în primul rând, de alimentație. Se pare că există câteva alimente pe care toată lumea le poate cumpăra și care ne ajută să stimulăm celula nervoasă. De asemenea, consumându-le, vom avea o memorie mai bună.
Deși pare greu de crezut, ciocolata este unul dintre alimentele care ne ajută să ne stimulăm celula nervoasă. Ulterior, medicul a mai enumerat cafeaua, cacaua și lecitina.
Aceste alimente te ajută să fii mai deștept
„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută”, a declarat Vlad Ciurea.
El a explicat că sunt câțiva factori de care trebuie să avem grijă. În primul rând, consumul acestor alimente trebuie să fie moderat. Alimentația trebuie să fie rațională și să consumăm cât mai puține lucruri de tip grăsimi, cum ar fi sarmale, prăjeli. Toate aceste alimente grase ne încarcă stomacul, iar sângele nu mai ajunge în creier.
Vlad Ciurea explică, de asemenea, că celulei nervoase trebuie să îi oferim ceea ce îi place pentru a o ține în funcțiune. De asemenea, acestei celule îi trebuie oxigen, deci trebuie să ne plimbăm des la aer curat.
De asemenea, îi place dulcele, însă atenție, nu produse care conțin zahăr rafinat, despre acesta știm deja că ne face foarte mult rău. Putem consuma miere, fructe, etc.
Atenție la ce fel de dulce consumați
„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat medicul.
În ceea ce privește ciocolata, poate fi consumată cea neagră, amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Ciocolata cu umpluturi, siropuri, creme sau arome sunt „poveri” pentru organism.