Reclamă

Canabisul poate fi găsit sub diferite forme. El este extrem de benefic pentru sănătatea noastră și s-a demonstrat științific că vindecă multe boli. În această plantă există substanțe care te ajută să scapi de durerile cronice sau chiar te poate vindeca de boli extrem de grave.

Se pare că una dintre cele mai mari beneficii medicale ale canabisului este faptul că ar putea combate cancerul. Sunt o mulțime de dovezi care arată că și canabinoizii, compușii activi din canabis, pot ajuta la combaterea cancerului sau cel puțin a anumitor tipuri de cancer.

Canabisul nu afectează plămânii

Momentan, la noi în țară, folosirea canabisului ca și fumat nu este legală, nici măcar în scopuri medicinale. Totuși, specialiștii spun că atunci când fumezi canabis, plămânii nu sunt afectați. Mai mult, conform unui studiu, această plantă contribuie la creșterea capacității plămânilor, ci nu la vătămarea acestora.

Detalii mai puțin știute! Iată care sunt bolile pe care canabisul le poate trata. Cancerul, pe primul loc

Un alt beneficiu este că cei care consumă canabis nu au probleme cu kilogramele în plus. Se pare că canabisul ajută corpul să regleze insulina în timp ce gestionează eficient aportul caloric. De asemenea, canabisul poate ajuta la reglarea și prevenirea diabetului.

Depresia poate fi tratată cu planta de canabis

Canabisul poate ajuta, de asemenea, la tratarea depresiei. Mulți oameni nici măcar nu știu că suferă de depresie. Foarte puțini sunt aceia care își dau seama de boala de care suferă și încearcă să rezolve cumva situația. Se pare că depresia se poate trata și fără medicamente de la psihiatru. Compușii endocanabinoizi din canabis pot ajuta la stabilizarea dispozițiilor care pot ușura depresia.

Această plantă calmează și controlează starea de spirit. Astfel, acest lucru a dus la ideea că ea ar putea ajuta copiii care suferă de autism care au frecvente schimbări violente ale dispoziției. Se pare că planta de canabis poate ajuta chiar și la controlul convulsiilor. Există studii în desfășurare pentru a determina efectul canabisului asupra oamenilor care suferă de epilepsie.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro