Reclamă

Deputatul PSD, Radu Marcel Tuhuț, a anunțat că tichetele de vacanță vor fi acordate înainte de Paște. Social-democratul este de părere că reluarea proiectului și extinderea sa reprezintă un pas important pentru turismul de la noi din țară.

Radu Marcel Tuhuț consideră că România deține un potențial turistic comparabil cu cel al celor mai puternice țări din Europa.

Românii vor primi ajutor financiar chiar înainte de Paște

”România deține un potențial turistic comparabil cu cel al celor mai puternice state ale Europei. Promovarea turismului intern și încurajarea antreprenorilor locali din fiecare județ și de a dezvolta noi servicii la standarde tot mai înalte va deschide un nou capitol în dezvoltarea turismului în România”, a declarat social-democratul.

Astfel, acordarea respectivelor vouchere de vacanță urmează să fie acordate românilor chiar înainte de Sărbătorile Pascale. Atenție! Aceste tichete aferente anului 2021 se vor emite doar pe suport electronic și au o valoare totală de 1.450 de lei. Perioada de valabilitate este de un an de la data emiterii.

Vestea zilei pentru milioane de români! Vor primi 1.500 de lei, pe lângă salariu, chiar înainte de Paște. Ce trebuie să facă
Sursa: Social media

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a avertizat în această lună că amânarea acordării voucherelor de vacanță sabotează programul de ”Înscrieri timpurii” pentru litoralul românesc.

Cum se procedează

Așadar, după ce vor primi voucherele de la angajator, beneficiarul trebuie să aleagă agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde vrea să meargă în vacanță. Ulterior, acesta trebuie să verifice dacă unitatea aleasă se regăsește pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit.

Beneficiarul merge la unitatea de cazare și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

Trebuie precizat că voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Ele pot fi folosite doar de titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro