Reclamă

Chiar dacă oamenii știu că exercițiile fizice sunt bune pentru ei, majoritatea preferă să lase totul pe mâine.

Iar ultimul lucru de care aveți nevoie este dezinformarea pentru a vă descuraja. Așadar, data viitoare când vei fi activ, vei ști sigur că ceea ce faci este eficient și merită să-l faci pentru sănătatea ta.

1. Trebuie să transpirați când sunteți activ fizic pentru a conta?

Top 5 mituri despre exercițiile fizice, pe care le-am crezut toată viața
Pixabay

Nu neaparat. Mișcarea corpului și creșterea ritmului cardiac în raport cu nivelul de fitness sunt cele mai importante părți ale activității fizice. Scopul principal al transpirației este de a vă răci corpul. Este posibil să transpirați când sunteți activ.

Dar dacă tocmai ai un plan de activitate fizică, este o idee bună să începi încet și să te aștepți să transpiri. Sau dacă sunteți mai în vârstă și pur și simplu nu transpirați atât de mult înainte, este posibil să nu transpirați. Dacă vă mișcați corpul mai mult decât faceți de obicei, lucrați pentru o formă mai bună, transpirați sau nu transpirați.

2. Exercițiile fizice transformă grăsimea în mușchi

Fals. Exercițiile fizice nu pot transforma grăsimea în mușchi, deoarece un tip de celulă nu poate fi transformat în altul. Dar exercițiile fizice, în special antrenamentul de forță, ajută la dezvoltarea mușchilor, ceea ce vă ajută să ardeți mai multe calorii și să pierdeți grăsime.

3. Ridicarea greutăților le va face pe femei să se înmulțească

Fals. Femeile nu au la fel de mult testosteron ca bărbații, așa că nu este ușor să-și înmulțească mușchii ridicând greutăți decât dacă încearcă să facă acest lucru. Dar antrenamentul de forță, sau ridicarea greutăților rezonabile, este o parte importantă a aptitudinii fizice. Dacă încă ești îngrijorat că devii prea musculos, folosește mai puțină greutate și mai multe repetări (10 până la 15 repetări per set).

4. Restricționarea caloriilor este cea mai bună modalitate de a pierde în greutate

Fals. Cercetările au arătat că schimbarea comportamentului alimentar pentru a pierde în greutate funcționează mai bine dacă faci și exerciții fizice. Exercițiile aerobice ard cele mai multe calorii, iar antrenamentul de forță construiește mai mulți mușchi, care utilizează mai multe calorii și ușurează pierderea în greutate.

5. Strângerea abdominală vă va face să pierdeți grăsimea de pe burtă

Fals. Nu poți controla ce parte a corpului tău va pierde grăsime atunci când ești activ fizic. Genetica joacă un rol important în controlul compoziției și formei corpului. Crunchurile vă vor întări pur și simplu mușchii abdominali, care se află sub stratul de grăsime abdominală. Cu toate acestea, dacă echilibrați caloriile pe care le consumați cu exercițiile fizice pentru a ajunge la o greutate corporală dorită, sperăm că veți pierde grăsime din diferite părți ale corpului, inclusiv din abdomen.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro