Reclamă

Este vorba despre asistența medicală primară și ambulatoriu de specialitate pentru specialitățile clinice. Astfel, începând de astăzi, 1 aprilie 2022, intervențiile ușoare vor putea fi făcute în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, românii vor mai primi și alte beneficii medicale.

 Intră în vigoare de astăzi!

Așadar, începând de astăzi, românii vor beneficia de mai multe servicii medicale chiar în cabinetele medicilor de familie. Printre acestea se numără intervențiile de mică chirurgie, imobilizare entorsă, sondaj vezical, peakflowmetrie sau administrare medicaţie sub formă de aerosoli.

De asemenea, oamenii vor mai avea parte și de alte tratamente, cum ar fi: intramusculare, subcutanate, intravenoase sau perfuzabile la domiciliu sau la locul solicitării. Conform Ministerului Sănătății, programul cabinetelor va fi prelungit, iar programările se vor face mai ușor. Situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală pot fi făcute și la pacient acasă.

Se schimbă totul începând de astăzi, 1 aprilie 2022! Este valabil pentru toată lumea
Sursa: Social Media

Președintele interimar al CNAS, Adela Cojan, a anunțat că pachetul de servicii acordate de medicii de familie a fost lărgit. Obiectivul este ca pacienții să aibă acces mai rapid la tratamente și să nu mai fie obligați să se deplaseze la cabinetele medicilor de familie, dacă aceștia nu o pot face.

Beneficii medicale pentru toți românii

Tot începând de astăzi se fac schimbări și în privința pacienților cu vârsta de 18 ani și peste, supraponderali sau obezi. Dacă aceștia prezintă unul sau mai mulți factori de risc pentru diabetul zaharat, ei vor beneficia de testul de toleranță la glucoză per os (TTGO) și a HBA1c. Medicul de familie va analiza rezultatele și va include pacientul în Programul Național de Diabet Zaharat și să inițieze tratamentul cu DCI Metforminum.

Medicii de familie vor putea face în cabinet proceduri diagnostice sau tratamente. Ei vor putea face evaluare funcțională instrumentală cu dispozitive mecatronice, tratamentul intraarticular cu plasmă îmbogățită cu trombocite, blocajele chimice pentru spasticitate, puncţiile şi infiltraţiile intraarticulare, infiltraţiile nervoase regionale și testele clinice.

Astfel, românii cărora sănătate nu le permite să se deplaseze până la cabinetul medicului trebuie să știe că pot beneficia de servicii medicale la domiciliu.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro