Reclamă

O nouă zi, o nouă metodă descoperită pe TikTok care promite un păr lung, des și sănătos. Cel mai nou trend de beauty este amestecul de ceai de rozmarin, lansat de un utilizator al platformei care a strâns milioane de afișări.

Tânăra demonstrează cum ceaiul de rozmarin aplicat pe păr ajută la îmbunătățirea creșterii părului.

Ceaiul de rozmarin ajută la creșterea podoabei capilare

În acest video, protagonista pregătește spray-ul pentru păr prin punerea la fierbere a rozmarinului în apă, lăsat mai apoi la infuzat pentru o oră.

Ulterior, tânăra transferă lichidul într-un recipient cu care să poată pulveriza produsul pe păr și îl ține la frigider pentru a rezista o săptămână.

Sursa: Social Media

Formula se aplică pe părul umed, proaspăt spălat și se evită contactul cu fața. La final, se folosește un prosop pentru a absorbi excesul de produs înainte de a usca părul.

Într-un alt video, postat de aceata arată imagini de tip „before&after” pentru a arăta utilizatorilor rezultatele obținute în decursul unui an de zile.

Ce au demonstrat studiile în legătură cu ceaiul de rozmarin

Studiile în acest sens sunt destul de puține, însă există o cercetare publicată în jurnalul SkinMED care arată rezultate promițătoare în rândul persoanelor care suferă de alopecie și au folosit uleiul de rozmarin.

Studiul arată că efectele uleiului de rozmarin sunt similare efectelor pe care le are minoxidilul pentru creșterea părului.

Uleiul de rozmarin poate ajuta la îmbunătățirea creșterii părului în rândul pacienților care se confruntă cu căderea părului produsă de alopecie sau înaintarea în vârată. Nu este destul de clar cum funcționează uleiul de rozmarin, dar specialiștii cred că acesta blochează un hormon care poate afecta foliculii de păr.

Rozmarinul este o specie de plante lemnoase, perene, aparținând familiei Lamiaceae, cu frunze totdeauna verzi, în formă de ace și cu flori albastre, albe sau roșii. Se întrebuințează în medicină și în industria parfumurilor. Este originar din regiunile mediteraneene și din Uruguay.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro