Reclamă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre sistemul de pensii din România. El s-a întâlnit de curând cu Nicolae Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale. În cadrul acestei întâlniri, cei doi oficiali au vorbit despre mai multe subiecte importante pentru români.

Pensiile din România, o discuție eternă

Marius Budăi a anunțat că va susține orice reformă care se raliază la tot ce înseamnă prevederile Tratatului UE. El a ținut să menționeze că nu va semna niciodată o reformă care să ducă la sărăcirea cetățenilor români.

„I-am explicat domnului comisar european de ce solicit și de ce sunt imperativ când cer flexibilizarea procentului de 9,4 pentru pensii prevăzut în PNRR. Noi vorbim de sistemul public de pensii și am fost de acord amândoi că sustenabilitatea e foarte importantă”, a declarat Marius Budăi.

El a precizat că problema sustenabilității apare în contextul în care 4-5 milioane de cetățeni români contribuie în prezent la economiile altor state din Europa. Acesta este principalul motiv pentru care Budăi solicită flexibilizarea procentului de 9,4, cât și termenul stabilit pentru anul 2070.

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii: Românii sunt în pragul sărăciei
Sursa: Social media

Marius Budăi: 121.000 de români au intrat în risc de sărăcie

„Sunt conștient că acest lucru nu se va întâmpla mâine, dar trebuie să începem negocierea și să demonstrăm de ce nu ne putem încadra în acel procent”, scrie Marius Budai, ministrul Muncii, pe pagina sa de socializare.

Social-democratul a explicat că în ultimii doi ani, peste 121.000 de români au intrat în risc de sărăcie. El a explicat care sunt obiectivele strategiei privind reducerea riscului de excluziune socială. Astfel, Budăi susține că va trebui asigurat un trai decent și combaterea situației de sărăcie. Pentru a fi posibil acest lucru, sistemul de protecție socială trebuie modernizat.

De asemenea, o altă măsură care va trebui să fie luată este îmbunătățirea capacității de coordonare a măsurilor ce urmează a fi luate. De asemenea, intervențiile directe asupra principalelor cauze de transmitere a sărăciei este o altă măsură importantă.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro