Astăzi este prima zi a lunii aprilie, cunoscută drept Ziua Păcălelilor. A devenit deja o tradiție ca în această zi oamenii să fie atenți la veștile pe care le primesc. Majoritatea dintre ele sunt glume. Puțini sunt cei care reușesc să se abțină de la a face multiple glume. Deși toți consideră această zi semnificativă, câți oare știu ce istorie are în spate?
Anual, pe data de 1 aprilie, este sărbătorită Ziua Internațională a Păcălelilor. Nu este sărbătorită în mod oficial, însă prea puțin contează. Atunci când vine vorba de a le juca feste apropiaților, nimic nu mai contează. Oamenii sunt binedispuși și această zi oferă prilejul de a umple ziua de umor, glume și celebrele păcăleli.
Cum a luat naștere Ziua Internațională a Păcălelilor
Povestea datează de câteva secole bune. Ziua Păcălelilor are în spate o istorie interesantă. Face referire la prima gafă din istorie, din anul 1539.
Într-un fragment dintr-un poem care datează din anul 1539, este prezentată o mică povestioară. În ziua de 1 aprilie, se spune că un bărbat și-a păcălit servitorul, iar de atunci această dată a fost consemnată ca fiind ziua păcălelilor.
Cele mai vechi farse practicate de Ziua Păcălelilor
Postul BBC a difuzat în anul 1957 un documentar despre fermieri. Acțiunea principală era că aceștia culegeau spaghete din arbori de spaghete. Pentru că BBC este o publicație serioasă, oamenii au crezut că știrea are veredicitate și adevăr.
Câțiva ani mai târziu, în 1980, tot BBC a anunțat că Big Ben, ceasul mecanic londonez, va fi înlocuit de un ceas electronic. Din nou, pentru că oamenii au crezut această înformație, aceștia au început să protesteze, nefiind mulțumiți de situație.
Un ziar din Alabama a anunțta, în anul 1998, că parlamentul acestui stat s-a hotărât să facă o schimbare a valorii numerice a numărului Pi, rotunjundu-l la 3.