Reclamă

Psihologii avertizează populația cu privire la folosirea excesivă a telefonului mobil fapt ce în momentul de față îngreunează socializarea directă  oamenii fiind predispuși la efectele acestuia cum ar fi oboseala excesivă, dureri de cap, nervozitate inadaptare socială, efectele fiind simțite din plin de către copii.

„Cu iubirea de viaţă pe care încă o mai avem (sper), stăm şi ne gândim în tihna momentului prezent – oare acele celule cât pot rezistă în mine? De departe copiii sunt mai afectaţi decât adulţii în folosirea excesivă. Sistemul lor nervos în creştere continuă este faultat de aceste radiaţii şi ţesutul lor celular sau osos nu se dezvoltă în parametri normali de creştere. Acest lucru se observă, din păcate, cu ochiul liber: vedem tot mai mulţi copii care nu reuşesc să adoarmă nici după miezul nopţii, mereu obosiţi, care nu reuşesc să se concentreze şi care preferă să îşi petreacă foarte mult timp cu telefonul în mână.

Pe lângă „posibilele” efecte adverse ale acestuia, partea bună a telefonului este că stă unde îl punem noi, nu vine după noi, nu ne strigă. Noi alegem frecvenţa şi durata folosirii acestora, iar efectele au puterea să schimbe la nivel celular, psihologic şi evolutiv, mai multe aspecte de care nu suntem cunoscători…încă. Măcar o dată pe an, timp de câteva zile, să ne deconectăm total de tehnologie, să petrecem timp de calitate în natură, alături de cei dragi, cu care să comunicăm verbal şi emoţional, iar mai apoi putem să cântărim starea noastră psihică şi mentală „post-cură, Alexandru Pleşea.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro