Reclamă

La nivel european, dacă este să ne referim la fenomenul bullying, România ocupă locul al treilea. Un studiu realizat recent, arată realitatea crudă pe care elevii din România o trăiesc în fiecare zi în locul unde ar trebui să se simtă cel mai în siguranță.

Potrivit datelor din studiul menționat mai sus, Aproape 400.000 de elevi sunt amenințați cu bătaia și 220.000 sunt bătuți, în mod repetat, de colegi, la nivel național.

Fenomenul de bullying este foarte răspândit în România

Fenomenul de bullying, adică agresiunea sau hărțuirea fizică sau verbală, care se repetă pe o anumită perioadă și care implică un dezechilibru al puterii între două persoane, este foarte răspândit în România, dar și la nivel mondial.

Fundația „Dan Voiculescu” a lansat un proiect pilot care se numește „Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!”, care are ca scop diminuarea acestui fenomen în școlile din România.

„Încurajarea comunicării, respectiv angajarea elevilor în discuţii de bullying, depre bullying, dezvoltarea empatiei”, spune Florentina Negrescu, psiholog la Școala FDVDR. Proiectul vizează atât școlile de stat cât și cele private de pe tot teritoriul României.

Activitățile se vor desfășura exclusiv online, cu grupuri de 25-30 elevi și vor fi structurate în două întâlniri, fiecare ședință având o durată de o oră.

Participarea copiilor se va realiza din sala de clasă, în prezența unui cadru didactic desemnat de instituția de învățământ, scrie observatornews.

Copiii din școlile românești trăiesc în teroare în fiecare zi! Ce loc ocupă țara noastră în Europa, la capitolul bullying
Pixabay

Ce le recomandă specialiștii părinților

Specialiștii recomandă ca părinții să fie atenți la anumite semne de avertizare care pot indica faptul că cel mic este victima bullying-ului sau, dimpotrivă, că îi agresează pe alți copii. De multe ori, copii pot fi și ei violenți.

Recunoașterea acestor semne este un prim pas important în luarea măsurilor împotriva bullying-ului, pentru că nu toți copiii care sunt agresați vor solicita ajutor – ci vor suferi în tăcere, mai scrie sursa menționată mai sus.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro