Reclamă

Câte calorii au, de fapt, micii. Fară niciun fel de urmă de îndoială, micii sunt una dintre cele mai iubite mâncăruri la români, mai ales vara. Totuși, medicii avertizează că aceștia nu sunt foarte sănătoși și pot provoca probleme serioase.

Chiar dacă sunt considerate delicatese, acest preparat atât de iubit în România poate fi o adevărată bombă calorică atunci când sunt consumat în exces. Iată câte calorii au 100, 200 sau 300 de grame de mici!

Totul despre mici. Câte calorii conțin, de fapt

100 de grame de mici au 233 de calorii, 200 de grame de mici au 466 de calorii, iar 300 de grame de mici au 699 de calorii. Nutriționiștii sunt de părere că aceștia nu sunt o alegere bună pentru persoanele care se confruntă cu probleme de greutate.

Cele 300 de grame de mici conțin 39 de grame de proteină, 57 de grade de lipide, 5,7 grame de carbohidrați și 3,9 grame de fibre. Micii nu trebuie evitați, nicio mâncare nu ar trebui evitată. Ceea ce trebuie să evităm, de fapt, este consumul unui anumit aliment în exces.

Câte calorii au, de fapt, micii! Dacă știi asta, nu te vei mai atinge de ei!
Wikipedia

Povestea micului românesc

Povestea micului românesc a început în urmă cu peste 100 de ani, la București. Se spune că acest preparat, care în timp a devenit extrem de popular în România, a fost inventat în Centrul Vechi al Capitalei, din greșeală.

Atunci, un bucătar iscusit din Capitală, Iordache Ionescu, le pregătea clienţilor săi preparate delicioase la grătar. Cârciumarul Ionescu, așa cum îl, avea o reţetă excepţională de cârnaţi, renumită în tot oraşul, care a stat la baza micului din zilele noastre, explică istoricul Dan Falcan.

Într-o zi, cărciumarul a rămas fără mațe pentru cârnații lui vestiți. Văzând că cererile la cârnaţi sunt din ce în ce mai multe, Iordache Ionescu a luat o bucată din „aluatul cârnatului“ şi a pus-o pe grătar fără niciun fel de maţ.

Primul care a gustat invenţia cârciumarului a rămas impresionat de gustul „mititelui“, iar noul produs s-a transformat în vedeta localului din centrul oraşului, scrie adevărul.ro. 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro