Reclamă

A mai rămas foarte puțin timp până când elevii din ani terminali vor susține examenul de bacalaureat. Pentru a li se verifica nivelul de pregătire la care au ajuns până acum, ei susțin simularea de BAC. La proba de Limba și Literatura Română, elevii au primit o întrebare care le-a dat bătai de cap. Întrebați despre locul unde s-a născut Topârceanu, aceștia au întâmpinat mici dificultăți.

Un procent de 79% de elevi din anii terminali de liceu au vrut să își testeze astăzi cunoștinețele pe care le-au dobândit până acum. În cazul elevilor de la profesională, procentul a fost mult mai mic.

„Greu n-a fost, și că vrem și că nu vrem să recunoaștem, toată perioada asta cu pandemia a produs ceva în mintea și sufletul lor, se mobilizează greu, își adună greu structurile, nu sunt obișnuiți să facă efort consecvent”, a explicat Ionela Neagoe, profesor de Limba și Literatura Română, potrivit stirileprotv.ro

Întrebarea care le-a dat bătăi de cap elevilor

arhivă presă

Unde s-a născut marele poet George Topârceanu? La Iași sau la Fălticeni? Pentru unii dintre elevi, această întrebare a creat dificultate. Deși știm că marele poet s-a născut la Iași, nu de aceeași părere au fost unii dintre elevi. Foarte mulți dintre ei au oferit răspunsul greșit.

„Nu știm”,  „Căutați pe Wikipedia”, „N-am fost pe subiect, întru totul” au fost principalele răspunsuri oferite de elevi reporterilor.

Rata promovabilității la examenul de bacalaureat este în scădere, în ultimii ani. Deși tot mai mulți elevi fac ore suplimentare de meditații la mai mult de două materii, promovarea examenelor este în scădere.

„Am rămas efectiv șocat că sunt licee tehnologice care au avut o prezență chiar și de 30% , chiar un liceu cu 11%, eu stau și mă întreb ce rol mai are. Este clar că în aceste licee promovabilitatea la BAC este probabil echivalentă cu procentul cu care acești copii au mers la simulare și dacă ne gândim că finanțăm aceste licee doar pentru salariile profesorilor.”, a explicat președintele Federației Părinților.

Ce planuri de viitor au elevii din ani terminali

„Elev: N-am fost pe subiect întru totul să zicem.

Reporter: Ce faci mai departe?

Elev: În olanda, la arhitectură.

Elev: La mine Arghezi și la ea Barbu.

Reporter: Dacă era schimb de subiecte?

Elev: La mine era mai rău.

Reporter: Mai departe?

Elev: Eu în Spania, la business.”


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro