Reclamă

În următoarele săptămâni vremea va fi frumoasă în toată țara, conform Administrației Naționale de Meteorologie. Din păcate, în anumite regiuni, un val de aer rece va lovi țara noastră.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

În săptămâna 28 martie- 4 aprilie, vremea va fi frumoasă. Temperaturile vor atinge valori peste media normală în aproape toată țara.  Totuși, deși vremea se anunță frumoasă, va fi o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud est. De asemenea, precipitațiile vor fi și ele prezente în majoritatea regiunilor, în special în zonele montane.

În săptămâna 4 aprilie-11 aprilie, temperaturile vor scădea. Mai clar, acestea se vor situa sub nivelul normal al acestei perioade, în majoritatea regiunilor din țară. De asemenea, la munte vremea se va răci. În regiunile extracarpatice, precipitațiile vor fi deficitare. În restul țării acestea vor rămâne în limita valorilor normale.

În săptămâna 11 aprilie-18 aprilie, temperaturile normale vor înregistra o ușoară creștere, în special în regiunile extracarpatice. În restul tării temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi scăzută în acest interval.

Anunț de ultimă oră de la ANM! Cum va fi vremea de Paște: Un val de aer rece va lovi România!

La sfârșitul lunii aprilie începe să se simtă cu adevărat că este primăvara. Mai clar, în perioada 18 aprilie- 25 aprilie, vremea va deveni caldă. Temperatura aerului va fi mai ridicată decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice. Pentru restul regiunilor, valorile înregistrate se vor apropia de cele normale. Cantitățile de precipitații se vor încadra în limita a celor normale, în toate regiunile țării.

Cum va fi vremea de Paște

Paștele catolic pică în acest an pe 17 aprilie. Astfel, în această perioadă, cei care sărbătoresc această mare sărbătoare se vor bucura de o vreme frumoasă. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei. Vor fi puține ploi.

De asemenea, și pe 24 aprilie, adică de Paștele credincios, vremea va fi frumoasă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată ţara, scrie ANM.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro