Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) a anunțat că un nou produs a fost retras de pe rafturile magazinelor româneşti.

Decizia vine după ce s-a descoperit contaminarea cu oxidul de etilenă a unui ingredient din compoziția produsului. Lidl și Mega Image au anunțat retragerea din vânzare.

Lidl și Mega Image au anunțat retragerea unor sortimente de înghețată de pe rafturile magazinelor. Potrivit anunțului oficial, măsura vine din cauza conținutul de oxid de etilena, care depășește standardele europene. Lidl a anunțat retragerea de la raf a înghețatei „Mars”. Loturile afectate au fost scoase din magazie la decizia producătorului, iar clienții care deja au achiziționat produsul își pot primi banii înapoi.

„Mars recheamă voluntar din România produsul nostru de înghețată. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE. Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători”, se arată în anunțul Lidl

Lidl a anunțat că oamenii care au achiziționat deja produsul își pot primii banii înapoi. Clienții trebuiesă trimită poza ambalajului produsului, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală, la contact@ro.mars.com. În poza/pozele transmise trebuie să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs.

O nouă alertă alimentară! Lidl și Mega Iamge au retras de la vânzare un produs iubit de toată lumea

Mega Image, retrage un produs de pe rafturi

O situație asemănătoare a sesizat și Mega Image, care a anunțat retragerea de pe rafturi a înghețatei „Bounty”, din același motive.

„Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul: 80995 BOUNTY INGHETATA 6PACK 234.6G cu număr lot L025E1DOE02 și termen de valabilitate 31.05.2022. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându‐se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă.”, se arată în anunțul făcut de Mega Image.