Reclamă

Cercetările arată că ouăle te pot ajuta să slăbești , deoarece sunt o opțiune de mic dejun sănătoasă, bogată în proteine, care te ține sătul.

Deși ouăle au fost oarecum demonizate ca fiind pline de colesterol, dovezile arată că ouăle pot face parte dintr-o dietă sănătoasă.

Iată ce trebuie să știți despre beneficiile nutriționale ale ouălor și despre cum le puteți mânca ca parte a obiectivelor dvs. de slăbire.

Ouăle se laudă cu un profil nutrițional impresionant. Conțin proteine de înaltă calitate și o mare varietate de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina D , vitaminele B și acidul folic. De asemenea, sunt bogate în colină, un micronutrient. Acesta este foarte important pentru femeile însărcinate și pentru bebeluși.

1.Ce conțin

Da, ouăle vă pot ajuta să pierdeți în greutate. Cele mai hrănitoare moduri de a le mânca
Pixabay

Atât albușurile cât și gălbenușurile conțin proteine. Gălbenușul are cea mai mare concentrație de grăsimi, vitamine și minerale. Un ou mare are aproximativ:

Calorii: 71,5

Grăsimi: 4,8 grame

Vitamina A: 160 mcg

Calciu: 56 mg

Vitamina D: 2 mcg.

Riboflavină: 475 mg

Vitamina B12: 0,89 mcg

Folat: 47 mcg Vitamina.

E: 1,05 mg

Niacină: .075 mg

Fier: 1,75 mg

Proteina din ouă te menține sătul și poate stimula metabolismul. În ceea ce privește pierderea în greutate, proteinele din ouă vă pot ajuta să vă mențineți satul. Dar, pot contribui și la consumul de mai puține calorii mai târziu în cursul zilei.

O parte a provocării atunci când slăbiți este să vă satisfaceți foamea în timp ce aveți încă un deficit caloric.

O modalitate de a aborda acest lucru este să consumăm alimente bogate în proteine, care ne mențin sătuli mai mult timp. Ouăle sunt bogate în proteine. Având aproximativ 6 grame per ou mare.

2.Pot potoli foamea

Proteinele sunt mai bune pentru a ne potoli foamea decât carbohidrații sau grăsimile, deoarece este nevoie de mai mult timp pentru a se digera.

Procesul de mâncare, digerare și depozitare a alimentelor se numește efect termic. Efectul termic al alimentelor este o ușoară creștere a metabolismului pe care o experimentați după ce le consumați.

O varietate de factori pot crește efectul termic, dintre care unul este cantitatea de proteine. Îmbunătățirea metabolismului este o modalitate de a vă ajuta să pierdeți în greutate.

Metabolismul este capacitatea corpului tău de a arde calorii pentru energie. În timp ce metabolismul rapid sau lent este într-adevăr supus genelor tale, consumul de alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, accelerează ușor metabolismul și arde mai multe calorii.

Proteinele sunt benefice și pentru sănătatea mușchilor, ajutându-vă să păstrați și chiar să construiți mușchii mai mari. Creșterea masei musculare are un efect direct asupra creșterii metabolismului. Mușchii folosesc mai multă energie și ard mai multe calorii în repaus, așa că cu cât ai mai mulți mușchi, cu atât corpul tău arde mai eficient alimentele pe care le consumi.

3.Cum să mănânci ouă pentru a pierde în greutate

Nu există o regulă strictă cu privire la câte ouă ar trebui să mănânci, dar să mănânci unul în fiecare zi este perfect sănătos. Deși experții în nutriție au analizat odată ouăle pentru conținutul lor ridicat de colesterol, cercetările arată că consumul unui ou pe zi nu va crește nivelul de colesterol.

Mai degrabă, grăsimile saturate. Nu colesterolul alimentar precum cel găsit în gălbenușurile de ou influențează nivelul de colesterol. Carnea de la micul dejun, cum ar fi slănina și cârnații, sunt bogate în grăsimi saturate. Așa că încercați să le limitați pe cele cu ouă. În schimb, modalitățile mai sănătoase de a mânca ouă includ o frittata de legume sau deasupra unei bucăți de pâine prăjită cu avocado.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro