Majoritatea frigiderelor au un suport special incorporat în ușă pentru depozitarea ouălelor. Așa că, ar fi logic să presupunem că acesta este cel mai bun loc pentru a le depozita. Cu toate acestea, acest lucru este contraindicat. Experții au dezvăluit că ușa frigiderului este de fapt cel mai nepotrivit loc pentru a vă păstra ouăle proaspete.
Ușa frigiderului este cea mai caldă parte a acestuia. Prin urmare, ouăle tale se vor strica mult mai repede decât dacă le depozitezi în partea superioară. Motivul pentru care ouăle vor scăpa cel mai repede atunci când sunt depozitate în ușa frigiderului este că aceasta este partea din frigider care este supusă celor mai extreme fluctuații de temperatură.
„De câte ori vom deschide uşa frigiderului….”
„Temperatura cea mai bună pentru a împiedica alterarea ouălelor trebuie să fie mai mică de 20 de grade. Pentru a le menţine proaspete timp de trei săptămâni nu este indicat să le ținem pe uşa frigiderului, pentru că vor apărea fluctuaţii de temperatură. De câte ori vom deschide uşa frigiderului aceste produse vor intra în contact cu aerul cald din casă. Ouăle trebuiesc ţinute departe şi de alimentele care au un gust puternic şi nu trebuiesc mutate dintr-o parte în alta,“, a declarat pentru adevarul.ro medicul Iulia Cazacu.
Cea mai bună modalitate de a depozita ouăle este să le păstrați în cutia lor originală, pe raftul din mijloc. Acest lucru este recomandat pentru a preveni schimbările de temperatură care se produc în momentul în care frigiderul se deschide sau se închide.
Ouăle proaspete trebuie păstrate mereu la frigider și nicidecum nu trebuiesc să fie congelate. De asemenea, ele nu trebuie să fie ținute niciodată la temperatura camerei mai mult de două ore, fie că sunt crude sau gătite.
Totodată, este recomandat ca alimentele perisabile să se păstreze mai mult timp într-un frigider.