Reclamă

Simulare Bacalaureat 2022. Elevii aflați în ani terminali din toată România încep astăzi o săptămână plină de emoții, una care va conta foarte mult în evaluarea cunoștințelor, înainte de „examenul maturității” din vară.

Luni (astăzi, 28 martie 2022) are loc simularea probei scrise la Limba şi literatura română, iar marţi vor susţine simularea la proba obligatorie a profilului. Miercuri, se dă simularea BAC pentru proba la alegere a profilului.

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a (seral/frecvenţă redusă) de liceu vor susţine, săptămâna viitoare, simularea examenului de Bacalaureat 2022.

Simulare Bacalaureat 2022. Calendarul examenelor

Simulare Bacalaureat 2022. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, toți elevii din clasele terminale aflate pe teritoriul României, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi se ține proba obligatorie a profilului, iar miercuri – proba la alegere a profilului şi specializării.

Elevii  încadrați în categoria minorităţilor naţionale vor susţine pe 31 martie probă scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Simulare Bacalaureat 2022. Tot ce trebuie să știe elevii de clasa a XII-a
Pixabay

Cum se desfășoară simularea pentru examenul de Bacalaureat din 2022

Proba la Limba și Literatura Română a început la ora 9.00, atunci când au fost distribuite și subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis, la până la ora 8:30. Aceeași regulă se va aplica și în cazul probelor care vor urma.

Simulare Bacalaureat 2022. Rezultatele pe care elevii le vor obține urmează să fie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, mai informează Ministerul Educației, citat de agerpres.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Dar, în caz că un elev își dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

 

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro