Reclamă

De ce nu se strică aghiasma? Este una din multele întrebări ale credincioșilor ortodocși. Apa sfințită este folosită anual, în cantități de mii de litri, în toate țările ortodoxe. Potrivit obiceiurilor și tradițiilor creștine, preoții oferă apă sfințită credincioșilor, de sărbătoarea Bobotezei. Explicația vine din partea unui preot. Argintul și busuiocul folosit în apă au proprietăși benefice și ajută la conservarea ei pentru mai mult timp.

Apa sfințită mai este denumită și aghiasmă, despre care știm că nu se strică niciodată. Preoții o sfințesc ei în perioada sărbătorilor, apoi o împart creștinilor ortodocși. Cei care au în casa lor o cantitate din acest lichid au observat că, deși o țin depozitată pentru luni de zile, nu se strică niciodată și poate fi folosită oricând. Care este, de fapt, explicația din spatele acestui proces?

De ce apa sfințită nu se strică niciodată? Care este explicația

arhivă

În cantitățile imense de apă destinate sfințirii de către preoți, este introdus argintul. De ce? Pentru că explicațiilor oferite de oamenii de știință, acesta are efecte benefice. Argintul omoară algele microscopice și bacteriile de putrefacție care se pot afla în apă. În același timp, argintul acționează și ca un factor ce împiedică dezvoltarea acestora.

Busuiocul joacă și el un factor important. Este folosit de preoții ortodocși și are proprietăți antisepctice. Așadar, busuiocul și argintul folosite în apa sfințită ajută la o mai bună conservare, pentru o perioadă mai lungă de timp.

„Electrolizii de argint se utilizează la purificarea apei, deoarece argintul este unul dintre acele metale care are proprietăţi sterilizante şi antiseptice, fix la fel ca și aurul. Pus în apă, el omoară toate bacteriile şi microbii. Este de ajuns şi o concentraţie foarte mică de argint ca să purifice o cantitate mare de apăî. O parte din argintul metalic trece în apă, iar aceasta nu se strică”, a declarat Silviu Moisa, un inginer-chimist din Baia Mare, potrivit napocanews.ro.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro