Reclamă

Cu siguranță ai folosit și tu măcar o dată expresia „se îmbracă după Neckermann”, însă te-ai gândit vreodată de unde provine sau ce semnifică? Ei bine, aceasta are o mică istorie în spate. Pe vremea când nu exista internetul, iar comenzile online erau doar un vis, oamenii își inspirau ținutele din celebrele reviste de modă nemțești. De aici vine și această populară expresie. 

România a fost o țară cu acces limitat la informație înainte și după anii ’90. Așa că oamenii nu aveau de unde să se informeze atunci când aveau vreo curiozitate sau când aveau nevoie să se inspire în domeniul modei. Drept pentru care, singura lor sursă erau revistele de modă din Germania. Țară de unde provine și expresia „se îmbracă după Neckermann”.

Istoria expresiei „se îmbracă după Neckermann”

Foarte mulți ani la rând, revistele nemțești „Neckermann” şi „Quelle” s-au aflat pe locul 1 în întreaga lume. Acestea au făcut furori în domeniul modei, drept pentru care au dat ora exactă în Europa. Însă, la noi în țară apăreau destul de rar, întrucât erau rapid cumpărate de către iubitorii lor. Din acest motiv, expresia „se îmbracă după Neckermann” a ajuns să fie celebră. Atunci când oamenii considerau că cineva este bine îmbrăcat, foloseau această expresie în sensul că acea persoană este mereu la modă și se îmbracă din reviste.

 Ce înseamnă, de fapt, expresia „se îmbracă după Neckermann”. Mulți maneliști au folosit-o în melodiile lor
pixabay.com

Croitoriile din România au lucrat după tiparul revistei „Neckermann”

În plus, pe acea vreme, croitoresele din România lucrau după tiparul revistelor „Neckermann”, iar treptat, acest cuvânt a intrat în vocabularul românilor. Deși unii au crezut că această expresie este folosită în mod ironic, ei bine, este exact contrariul. Ea desemna, de fapt, culmea rafinamentului și a bunului gust în materie de modă. Portul pantalonilor evazați, a părului pe bigudiuri și a ciorapilor fini, a apărut chiar în aceste reviste. În plus, de-a lungul timpului, cântăreții de manele au folosit această expresie în melodiile lor, vrând să iasă pe ideea că femeile sunt mereu sofisticate și în pas cu moda.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro