Reclamă

Ei bine, nu doar mâncarea este cea care te îngrașă, ci și obiceiurile pe care le ai înainte de a dormi. Puțini sunt cei care știu că obiceiurile pe care le avem înainte de a ne băga la somn ne influențează mult greutatea.

Este important să știți ce faceți în neregulă înainte de culcare pentru a controla kilogramele. Este vorba despre șapte greșeli pe care cu toții le facem, dar puțini suntem conștienți cât rău ne fac.

Obiceiurile care te îngrașă

În primul rând, ora la care ne setăm alarma este foarte importantă. Nu este bine să ne trezim târziu. Dacă ne punem alarma să sune la o oră târzie, nu lăsăm timp pentru un mic dejun sănătos. Pe lângă toate astea, ne vom grăbi, fiindcă vom fi în întârziere, iar acest lucru crește nivelul de cortizol.

Nu trebuie în niciun caz să consumăm cofeină la ore târzii. Dacă bem cafea cu câteva ore înainte să ne culcăm nu vom fi obosiți și nu ne vom odihni suficient. Acest lucru ne fa face să consumăm mai multe calorii. Este de preferat să schimbăm cafeaua cu un ceai de plante care ne va relaxa și nu ne va împiedica somnul.

Puțini știu acest lucru! Obiceiurile greșite pe care le avem înainte de a ne culca. Ne îngrașă foarte mult
Sursa: Social Media

La cină trebuie să mâncăm alimente slabe în grăsimi și cât mai ușoare. Dacă ne obișnuim să mâncăm mult, putem strica absolut toate eforturile pe care le-am făcut de-a lungul zilei pentru a slăbi.

Nu mai sta pe telefon înainte de a adormi!

Expunerea la lumina dispozitivelor electronice este o altă problemă. Înainte de a închide ochii, majoritatea dintre noi stăm pe telefon. Puțini știu că lumina albastră emisă de aceste dispozitive afectează melatonina, adică hormonul somnului. A doua zi ne vom simți mult mai obosiți. Cu 30 de minute înainte de culcare ar fi bine să nu mai stăm pe niciun dispozitiv electronic.

Persoanele care muncesc enorm de mult nu au timp să doarmă. Acest lucru ne face să ne simțim obosiți și iritați. Trebuie să dormim cel puțin șapte ore în timpul nopții.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro