Reclamă

Un truc pe care îl foloseau și bunicii noștri este eficient și în zilele noastre. Te-ai gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă aprinzi o lumânare și o bagi în ureche? Ei bine, află ca te scapă de dureri și este foarte benefic acest remediu.

Lumânările aprinse le poți folosi în momentul în care ai urechile înfundate. Știm cu toții cât de deranjant poate să fie. Pe lângă senzația de disconfort și auzul poate suferi modificări. De obicei, aceste probleme apar în perioada mai rece a anului, când noi suntem mai sensibili și vom răci mai repede. Urechile se pot înfunda din cauza acumulării de ceară sau a unei infecții.

Tot ce ai nevoie este de o lumânare terapeutică, care se găsește în farmacie. Capătul acesteia se bagă în ureche, iar partea cu fitilul se aprinde. Aveți grijă la ceara care se poate scurge, așa că folosiți un prosop sau un șervețel de hârtie în jurul ei. Căldura pe care aceasta o emană va topi ceara din ureche și va fi scos mai ușor.

Pixabay

Alte metode prin care să îți desfunzi urechile

Pentru o răceală ușoară poți apela la unul dintre următoarele remedii, care, deși sunt simple, vor avea rezultatul dorit. Dacă problema este ai gravă, iar durerea poate deveni insuportabilă, este nevoie de consultarea unui medic.

Folosește apă și oțet pentru urechile înfundate. Se amestecă într-un bol cantități egale de apă și oțet și se pune la încălzit. Se spală urechea cu această soluție, iar ceara va fi îndepărtată. Totodată, apa oxigenată are același efect. Folosește câteva picături pe care le lași să acționeze timp de câteva minute, iar la final, conținutul nedorit va ieși.

Un alt truc care ajută la urechile înfundate este folosirea unei sticle cu apă fierbinte. Urechea se încălzește și vei simți cum ceara începe să se scurgă. Există și metode mai noi, precum pernele încălzite, care înlocuiesc cu ușurință clasica sticlă cu apă.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro