Reclamă

Mulți oameni au păreri puternice despre numele copiilor. Multe guverne o fac, de asemenea.

Deși există guverne cafe sunt destul de laxe când vine vorba de reglementările privind numirea copiilor, alte țări sunt mult mai stricte. În locuri precum Italia, Franța, Malaezia și Noua Zeelandă, guvernul are dreptul de a respinge alegerea părinților pentru numele copilului. Și, în multe cazuri, de a selecta alternative mai potrivite.

Desigur, astfel de cazuri au ajuns chiar și la știri de-a lungul anilor.

1.Nume ilegale

Nume de bebeluși care au fost interzise în întreaga lume. Viitoarele mămici trebuie să se intereseze înainte de a alege
Pixabay

1. Lucifer

În 2017, oficialii germani au intervenit când un cuplu din orașul Kassel a depus documente pentru a-și numi fiul nou-născut Lucifer.

Țara le dă părinților dreptul de a alege orice nume de bebeluș. Dar guvernul se poate implica dacă numele ales ar pune în pericol bunăstarea copilului, expunându-i la batjocură și umilire sau fiind ofensator. Potrivit unui purtător de cuvânt al instanței, părinții s-au răzgândit în timpul unei audieri cu ușile închise și, în schimb, au decis să-și numească fiul Lucian.

2. Nutella

În 2015, un tribunal din Valenciennes, Franța, a decis că un cuplu nu și-ar putea numi fiica Nutella. Când părinții nu s-au prezentat la data la tribunal, judecătorul a redenumit-o pe bebelușul de atunci, în vârstă de 4 luni, Ella.

3. Ikea

Un alt nume de marcă care a fost criticat este Ikea. Țara natală a gigantului de mobilă, Suedia, are legi care interzic numele care pot provoca „ofensivă” sau „disconfort”. Și se pare că Ikea se încadrează în această categorie.

În SUA, numele Ikea a atins apogeul în popularitate în 1989, când 72 de fete și nouă băieți au fost numiți Ikea.

4. Mesia

Din 2001 până în 2013, oficialii din Noua Zeelandă au respins două cereri separate din partea părinților care doreau să-și numească bebelușii Mesia. Numele s-a confruntat și cu obstacole legale în S.U.A.

5. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Reglementările Suediei privind numirea au determinat instanțele să respingă un cuplu în dorința lui Halmstad de a-și numi fiul Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (pronunțat „Albin”).

6. Akuma

Un caz major de denumire japoneză în anii ’90 s-a învârtit în jurul părinților care doreau să-și spună fiul Akuma, care înseamnă „diavol”.

În Japonia, oficialii pot interveni dacă numele nu folosesc caracterele aprobate sau sunt inadecvate. În acest caz, tatăl ar fi cedat în cele din urmă și a ales un alt nume.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro