Reclamă

Anumite alimente vă pot păta smalțul dinților, ceea ce poate crea un efect de „dinți galbeni” . În plus, acumularea plăcii dentare pe dinți îi poate face să arate galbeni. Cu toate acestea, uneori, dinții arată  îngălbeniți deoarece smalțul dur s-a erodat, dezvăluind dentina de dedesubt. Dentina este un țesut osos natural galben, care se află sub smalț.

Există o mulțime de produse din care să alegi atunci când vine vorba de albirea dinților. Cu toate acestea, majoritatea produselor de albire folosesc substanțe chimice pentru a vă albi dinții. Dacă doriți dinți cu câteva nuanțe mai albi, dar în același timp doriți și să evitați substanțele chimice, în acest articol sunt câteva opțiuni care sunt atât naturale, cât și sigure

Sursa: Social media

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți naturale de albire, motiv pentru care este un ingredient popular în pasta de dinți comercială. Este un abraziv ușor care poate ajuta la curățarea petelor de suprafață de pe dinți. În plus, bicarbonatul de sodiu creează un mediu alcalin în gură, care împiedică creșterea bacteriilor. Acesta nu este un remediu care îți va albi dinții peste noapte, dar ar trebui să observi o diferență în aspectul dinților tăi în timp. Știința nu a demonstrat încă că periajul cu bicarbonat de sodiu va albi dinții. Cu toate acestea, mai multe studii arată că pasta de dinți care conține bicarbonat de sodiu are un efect de albire semnificativ.

Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un agent de albire natural care ucide și bacteriile din gură. De fapt, oamenii folosesc de ani de zile peroxidul de hidrogen pentru a dezinfecta rănile datorită capacității sale de a ucide bacteriile. Multe produse de albire comerciale conțin peroxid de hidrogen. Un studiu a constatat că o pastă de dinți care conține bicarbonat de sodiu și 1% peroxid de hidrogen a dus la dinți semnificativ mai albi


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro