Reclamă

Casa Națională de Pensii Publice a făcut un anunț de interes major. Peste 1.400 de români primesc deja pensia de serviciu și mai sunt pensionari care pot primi sume mari de bani. Află cine se va bucura de acestea.

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat la începutul acestui an că 9.680 de pensionari care primeau deja pensie de serviciu. În medie, suma acordată pentru aceasta este 11.000 de lei, iar cea mai mare poate trece de suna de 20.000 lei.

Cine va primi pensie 

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat cine va primi pensia de serviciu. Există mai multe tipuri de pensionari care se vor bucura de aceste sume.

O primă categorie care va primi pensie specială este reprezentată de funcționarii publici parlamentari, ținând cont de legea 215/2015 pentru modificarea și completarea legii 7/2006. Fostul personal parlamentar primește o pensie în jur de 4.908 lei și face referire la 746 de pensionari.

O altă categorie care va primi pensie specială stă în baza legii 216/2015. Cei care vor avea parte de sume de mari suportate de bugetul statului sunt foști membri ai Corpului Diplomatic și Consular al României. În situația aceasta sunt vizate 787 persoane care au avut o pensie medie de 5.767 lei.

Pixabay

Personalul auxiliar de specialitate care a lucrat în instanțele judecătorești și al parchetelor vor beneficia și ei de pensii de serviciu. Pensionarii care au lucrat în acest domeniu sunt în număr de 1.712 și primesc o sumă medie de 4.901 lei.

Tot aici intră și beneficiarii de la Curtea de Conturi. Sunt în număr de 573 de lei și vor primi o sumă medie de 8.441 de lei.

Personalul din aviație este și el inclus. Casa Națională de Pensii Publice a menționat și de personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă, în baza legii 83/2015 și completarea acesteia, legea 223/2007. Numărul de pensionari din domeniu este de 1394, iar suma care va fi alocată este în jur de 11.355 lei.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro