Reclamă

Pentru că lucrurile au evoluat foarte mult în ultimii ani, comenzile online sunt cel mai rapid mod de a-ți achiziționa diverse produse și obiecte, cât și mâncare. Cu ajutrul aplicațiilor de livrare, comenzile ajung foarte rapid la casele noastre. Majoritatea oamenilor oferă bacșiș curierilor, dar cu acest obicei nu sunt de acord foarte mulți.

Există mai multe lucruri de care se ține cont atunci când cei care comandă aleg să dea bacșiș curierilor. Spre exemplu, bacșișul se calculează în funcție de tot ce se întâmplă pe parcursul livrării comenzii. Majoritatea curierilor lucrează independent și ei sunt responsabili de de banii pe care îi obțin.

De ce este bine să lăsăm bacșiș curierului

pixabay

Bacșișul se oferă în funcție de volumul comenzii și de distanța pe care o are de parcurs. Astfel, un bacșiș de 15% este utilizat pentru coletele de dimensiuni mai mici, în timp ce altele mult mai voluminoase obțin un bacșiș ce ajunge și la 20% din întregul preț al coletului.

Gestul de a oferi bacșiș este o regulă nescrisă, însă se practică din cele mai vechi timpuri. Oamenii nu oferă bacșiș doar curierilor, ci și personalului de la hoteluri sau taximetriștilor.

Munca de curier poate părea ușoară, însă nu este chiar așa cum pare. Efortul depus de ei pentru a urca, de exemplu, un colet de mari dimensiuni pe scări, este un efort ce merită să fie răsplătit. S-a constatat că atitudinea pe care livratorul o are și comportamentul de care dă dovadă crește substanțial valoarea bacșișului.

Există și curieri care au o atitudine total lipsită de respect și deloc profesionistă. Sunt dese cazurile în care cel care este responsabil de livrarea comenzii la timp ajunge în altă locație. De asemenea, dacă starea coletului este degradată și curierul mai dă dovadă și de o atitudine groaznică, cu siguranță își poate lua gândul de la orice mică sumă de bani în plus, drept răsplată pentru întreaga sa muncă.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro