Reclamă

Analistul financiar Adrian Negrescu spune că pericolul unei crize economice uriașe nu a trecut. În continuare, anul 2022 reprezintă un moment dificil. Reamintim faptul că la finalul anului trecut, conform cifrelor furnizate de INS, economia țării noastre a fost la un pas de recesiune.

Analist financiar, despre dezastrul din România

Pe fondul a ceea ce se întâmplă la granițele României, dar și a sancțiunilor impuse, până la urmă recesiunea va deveni o realitatea la noi în țară. Din păcate, acest lucru ar putea avea loc mai devreme decât ne așteptăm cu toții.

„Aşa cum spuneam din toamna anului trecut suntem în anul supraviețuirii şi ne îndreptăm spre o criză economică de proporții”, a declarat Adrian Negrescu, pentru Antena 3.

Prețul petrolului, al gazelor, al energiei, a explodat, motiv pentru care companiile mici din România au fost spulberate. De asemenea, conform specialistului economic, mai există o criză de lichidități pe piață. Mai clar, mai mult de 80% din dolarii care sunt acum pe piață s-au tipărit în ultimii doi ani.

Previziuni sumbre pentru România! Urmează o criză economică uriașă în țara noastră. Câți oameni vor rămâne fără loc de muncă
Sursa: Social media

Analistul financiar spune că s-au tipărit bani „fără număr”, iar acum vine nota de plată. Toate aceste greșeli le vom plăti, fiindcă suntem importatori direcți pe toate zonele. Am ajuns să aducem din afară în România alimente, materiale de construcții, siderurgie. Acest lucru va afecta rău țara din punct de vedere economic.

Jumătate de milion de șomeri în România

La începutul anului, analistul financiar spunea că în România vor fi 100.000 de companii care își vor închide porțile. Din cauza acestui lucru, aproape 500.000 de oameni își vor pierde locurile de muncă. Din păcate, pe fondul a tot ceea ce se întâmplă acum în lume, numărul acestora va fi mult mai mare. Astfel, recesiunea va deveni o realitate pentru România. Din păcate, dezastrul este mult mai aproape decât ne-am fi așteptat.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro