Reclamă

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 23. Suferința civililor se adâncește în fiecare zi, la fel ca și cea a soldaților ruși pe care Vladimir Putin i-a trimis pe front.

Faptul că trupele rusești sunt cu moralul la pământ este dovedită de sute de declarații ale soldaților care luptă în războiul din Ucraina. Unii dintre ei au avut curajul să îl critice pe liderul de la Kremlin.

Soldar rus, dezvăluiri șocante despre Vladimir Putin

Un soldat rus, întors de pe front la o bază din Rusia, l-a criticat dur pe Vladimir Putin. Mesajul lui a ajuns viral. Militarul îl acuză pe liderul de la Kremlin că a trimis armata în Ucraina, la moarte.

„Am pierdut mulţi oameni… Serios, mulţi. Ne-au trimis drept în iad. Se pare că Unchiul Vovka (Vladimir Putin) vrea să ne omoare pe toţi”, a mărturisit curajosul militar rus citat de știrileprotv. 

Potrivit Pentagonului, rușii ar fi pierdut până acum 7 mii de soldați, dar datele nu au fost recunoscute și de ruși. Și mai mulți au fost luați prizonieri.

Soldar rus, dezvăluiri șocante despre Vladimir Putin. Ce a spus despre liderul de la Kremlin: „Vrea să ne omoare pe toți”
Instagram

Zelenski amenință, încă o dată, armata rusă

Dacă până acum Rusia a trimis pe front soldați recruți, fără experiență militară, unii dintre ei ajungând până la urmă să fie luați prizonieri, în prezent Vladimir Putin pare să își fi schimbat strategia.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, joi, că există informaţii conform cărora Armata Rusiei caută mercenari pentru a fi trimişi în război, declarând că „asta nu îi va ajuta”.

„Avem informaţii că Armata rusă recrutează mercenari din alte ţări, încercând să înşele cât mai mulţi tineri pentru a se înrola. Ştim că asta nu îi va ajuta. Aşa că acum îi avertizez pe toţi cei care vor încerca să se alăture ocupanţilor teritoriului nostru ucrainean. Aceasta va fi cea mai proastă decizie a vieţii voastre. O viaţă lungă este mai bună decât banii care vă sunt oferiţi pentru una scurtă”, a declarat Zelenski, într-un mesaj video postat pe Facebook în noaptea de joi spre vineri.

Soldar rus, dezvăluiri șocante despre Vladimir Putin. Ce a spus despre liderul de la Kremlin: „Vrea să ne omoare pe toți”
Instagram

Zelenski a afirmat că au fost luaţi prizonieri noi recruţi ruşi, susţinând că unii nici nu sunt menţionaţi în Rusia şi nu se încearcă recuperarea lor, familiile fiind anunţate că au murit, deşi ei sunt în viaţă.

„Tuturor ruşilor care mă pot auzi acum, vorbiţi despre asta. Fiecare mamă care ştie că fiul ei a fost trimis în războiul împotriva Ucrainei să verifice unde este fiul ei.

Şi mai ales acelea care nu îşi pot contacta copiii, cărora li s-a spus că au murit, dar nu au primit trupurile. (…) Noi nu am plănuit să luăm mii de prizonieri.

Nu avem nevoie de 13 sau oricâte mii de soldaţi ruşi morţi. Nu avem nevoie de asta. Noi nu am vrut războiul ăsta. Noi vrem doar pace. Şi vrem să vă iubiţi copiii mai mult decât vă temeţi de autorităţi”, a mai zis preşedintele ucrainean.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro