Reclamă

Mierea e folosită de multă vreme pentru a îndulci alimente și băuturi, inclusiv ceaiul și cafeaua.

De fapt, mulți oameni preferă acest lichid dulce și gros ca o alternativă mai sănătoasă la zahăr sau la îndulcitorii fără calorii.

Cu toate acestea, în timp ce mierea poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate, are câteva dezavantaje de luat în considerare.

De ce este folosită în cafea

De ce oamenii au început să își pună miere în cafea? Beneficiile te vor surprinde
Pixabay

Spre deosebire de zahăr și îndulcitorii artificiali, ambele oferă puțin în ceea ce privește nutriția. Mierea furnizează unele vitamine, minerale și alți compuși care stimulează sănătatea. Acestea vă pot oferi cafelei un ușor impuls nutrițional.

De asemenea, conține antioxidanți. Despre care s-a demonstrat că ajută la prevenirea daunelor celulare cauzate de compuși dăunători numiți radicali liberi.

În plus, mierea crudă conține polen. Care s-a dovedit că ajută la reducerea alergiilor și la întărirea sistemului imunitar.

Acestea fiind spuse, este puțin probabil ca cantitățile mici de miere adăugate în mod obișnuit cafelei fierbinți să ofere beneficii semnificative.

Deși mierea conține unele substanțe nutritive, ea cuprinde mai ales zahăr.

Pentru o sănătate optimă, ar trebui să limitați aportul de zaharuri adăugate. Inclusiv miere, la cel mult 5% din aportul zilnic de calorii.

Adăugarea a 2 lingurițe (14 grame) de miere. Care furnizează 40 de calorii și 12 grame de zahăr, la cafeaua ta ar putea face cu ușurință să depășești această limită. Mai ales dacă bei mai multe căni pe zi.

Aportul ridicat de zahăr adăugat a fost legat de obezitate, diabet de tip 2 și boli de inimă.

Dacă încercați să reduceți caloriile zilnice, poate doriți să săriți peste îndulcirea cafelei sau să alegeți un îndulcitor natural, fără calorii, cum ar fi stevia sau fructele de călugăr.

Mierea a fost legată de beneficii pentru sănătate. Cum ar fi îmbunătățirea sănătății inimii, vindecarea rănilor și starea antioxidantă a sângelui.

Cu toate acestea, consumul prea mult poate provoca efecte adverse din cauza conținutului ridicat de zahăr și calorii.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro