Reclamă

Nu a mai rămas foarte mult timp până câînd România trece de la ora de iarnă, la cea de vară. Aceste două mari schimbări au loc anual, pe teritoriul țării noastre. La finalul lunii martie, ceasul se va da cu o oră mai devreme.

Aceste două schimbări se resimt și asupra psihicului și organismului uman. Deși omul are capacitatea de a se adapta schimbărilor, acest proces atrage după sine câteva probleme cu care se poate confrunta populația.

Când se trece la ora de vară. Anunțul a fost făcut

Perioada de iarnă deja s-a încheiat, iar primăvara și-a intrat în grație. Și după cum era de așteptat, urmează să aibă loc trecerea de la ora de iarnă, la cea de vară.

În ultimul weekend din martie, mai exact în noaptea de 26 spre 27 martie 2022, ceasul se va da cu o oră înainte. Astfel, ora 03:00 va deveni ora 04:00, iar românii vor dormi cu o oră mai puțin.

pixabay

Cum ne afectează la nivel psihic trecerea la ora de vară

Când are loc acest proces, mulți dintre noi suferim de schimbări de dispoziție sau un nivel de stres mult mai ridicat. Ce spun psihologii despre acest proces.

„Deși cu toții știm că există o adaptabiliate din punct de vedere fizic și psihic, sunt foarte multe probleme care pot să apară. Pentru că fiecare are un ritm al activităților, a tot ce face într-o zi.

Diminuarea somnului cu o oră. Sunt foarte multe studii efectuate și cercetării la diferite universități, care atestă faptul că starea de oboseală, eliminarea acestei ore de somn ridică pragul de stres al fiecăruia. Există persoane care simt o stare de iritabilitate mult mai mare. O stare de nervozitate, această stare de oboseală care nu este deloc trăită sau plăcut resimțită de aproape nimeni.

Există și un risc al acidentelor, în prima și a două săptămâna de muncă, Un risc mai mare al accientelor de circulație. Toate confirmă, studiile făcut de cercetători de la universități diferite, din această eliminare acestei ore, din această trecere.

Ea nu are atât de multe, nu se găsesc efectele benefice, cel puțin din punct de vedere medical deși sunt și păreri de cealaltă parte care susțin adaptabilitatea”, explică psihologul Mihaela Săhlean, potrivit digi24.ro


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro