Reclamă

Peștele este printre cele mai consumate alimente din țară. Acesta este plin de vitamine, dar și Omega 3. Vă prezentăm un preparat din pește foarte delicios cu care vă puteți surprinde invitații. 

Păstrăvul este unul dintre cele mai populare tipuri de pește folosite într-o bucătărie. Prăjit sau făcut la grătar sau cuptor, el poate constitui un preparat delicios.

Acest tip de pește trăiește în special în apele dulci și reci, în regiunile de munte. Este printre cei mai apreciați pești, datorită gustului și nutrienților pe care acesta le deține. Este foarte bogat în acizi grași Omega 3, acid folic, vitamina D, vitamina B12 și proteine. Totodată este unul dintre peștii care deține o cantitate scăzută de mercur și este recomandat ca parte a unei diete sănătoase. Specialiștii recomandă de cele mai multe ori consumul a două porții de pește pe săptămână.

social media

Rețeta păstrăvului cu migdale

Păstrăvul este printre cei mai apreciați pești. Acesta este plin de vitamine, acizi grași Omega 3 și nutrienți. Este perfect pentru credincioșii care țin post în perioada Paștelui.

Acizii grași polinesaturați pe care păstrăvul îi deține sunt foarte importanți pentru sănătatea inimii. Acești acizi previn coagularea sângelui, reduc riscul de infarct și reglează ritmul cardiac.

Poate că mulți oameni s-au săturat de rețeta standard pentru a găti un păstrăv, așa că vă punem la dispoziție o rețetă de păstrăv cu migdale care este un deliciu!

Pentru început vom avea nevoie de:

  • 4 bucăți de păstrăv proaspăt
  • sare
  • piper
  • 150 grame de făină
  • 2 ouă
  • 150 grame de fulgi de migdale
  • 4 linguri de ulei
  • 20 grame de unt

Ulterior, peștele trebuie curățat și spălat foarte bine. Apoi, se condimentează cu sare și piper, atât la exterior cât și la interior. Se adaugă și puțin mix de condimente picante la interior. În cele din urmă se tăvălește peștele prin făină, iar după aceea prin ouăle bătute, iar la final prin fulgii de migdale.

Păstrăvii se vor prăji câte 3 minute pe ambele părți. După ce se vor scoate din tavă, vor fi scurși de ulei și puși în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. După ce vor fi scoși din cuptor, aceștia se vor servi după bunul plac.


Reclamă

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro