Reclamă

După cum se știe deja, românii au dat buzna în supermarketuri și în magazinele alimentare. De câteva zile se fac provizii în cantități colosale, iar retailerii au impus deja limite de achiziție la produsele care se cumpără în cantități industriale. Așadar, scumpirea alimentelor s-a resimțit extrem de mult în ultimele zile. 

Sorin Minea, președintele patronatului Romalimenta ne avertizează de o viitoare criză în industria cărnii. Tot președintele spune că nu războiul este principalul subiect de care să ne fie teamă, ci de contextul pieței. Acesta a detaliat pentru un jurnalist, care sunt motivele pentru care trebuie să ne temem de o viitoare criză în industria cărnii.

Prețul cărnii ar putea crește considerabil în România?

Proprietarul Angst a afirmat că actuala criză energetică ar putea fi principalul factor care ar duce la scumpirea cărnii și a mezelurilor. Așadar, în cazul în care vor interveni scumpiri în lanțul de aprovizionare din industria cărnii, românii vor fi extrem de afectați financiar.

Nu numai că scumpirea gazului a făcut gaură în buzunarele cetățenilor, ci și scumpirea cărnii ar putea face la fel. Pe de altă parte, redeschiderea centralelor energetice hotărâtă de guvern din cauza războiului din Ucraina, va echilibra cumva scumpirea gazului.

„Chiar dacă gazele se dublează, energia electrică nu crește. Deci nu fi un dezastru!”, garantează proprietarul Angst.

 Alimentul care ar urma să se scumpească teribil în România! Fiecare om vrea să-l aibă mereu pe masă
pixabay.com

Specialistul nu crede în scumpirea exagerată a cărnii

Expertul nu crede că va urma o scumpire colosală a cărnii și mezelurilor. Însă recomandă prudență tuturor românilor. Un factor care ar agrava situația este piața neagră. Aceasta riscă să ajungă într-un punct critic în cazul unei prelungiri a războiului. Piața neagră este și o cauză principală a inflației. Ea distorsionează piața sănătoasă, consideră președintele Romalimenta. Pe de altă parte, Sorin Minea recomandă românilor să cumpere produse din carne și derivatele ei, în cantități mai mici. Dar cu o calitate nutrițională mai bună.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro